Özgür Özel'den, Devlet Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' sorusu: 'Kimler kimlerle beraber?' Özgür Özel'den, Devlet Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' sorusu: 'Kimler kimlerle beraber?'

TOKİ, 2022 yılında havalimanını millet bahçesine dönüştürmek amacıyla gerçekleştirdiği ihaleyi Yapı ve Yapı şirketine 2 milyar 174 milyon 978 bin liraya vermişti. İhale, 21-B maddesi gereği davet usulüyle ve kapalı kapılar ardında yapılmıştı.

"DANIŞTAY 'İPTAL' KARARI VERMİŞTİ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ihalenin iptali için dava açmış ve Danıştay 13. Dairesi, 15 Kasım 2023’te ihalenin kesin olarak iptaline karar vermişti. Danıştay, ihalenin hukuka uygun olmadığına ve millet bahçesi inşaatının Cumhurbaşkanlığı'nın 100 günlük icraat programındaki “ivedi”lik şartını yerine getirmediğine hükmetmişti.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı TOKİ, ihaleyi “İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi” olarak yeniden duyurdu.

30 Eylül’de yapılacak yeni ihale kapsamında, 64 bin 891 metrekarelik inşaat alanında sosyal donatılar, altyapı ve çevre düzenlemesi işlerinin tamamlanması planlanıyor. Tamamlanma süresi ise 360 gün olarak belirlendi.

2022 yılında düzenlenen ve iptal edilen ihaleye AKP’nin gözde müteahhitleri Limak, Kolin, Mapa, YSE, YDA ve Yapı ve Yapı şirketi özel olarak davet edilmişti.