Gündem

Cihantimur'un avukatlarından tahliye talebi: Kaçmadı, annesini dinledi

Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olup yurtdışına kaçan Timur Cihantimur'ın avukatları, Cihantimur'un Türkiye'den kaçmadığını, annesi Eylem Tok'un sözünü dinlediğini iddia etti.

Abone Ol

Oğuz Murat Aci’yi hayattan koparan ve dört kişiyi yaralayan Timur Cihantimur ile onu yurtdışına kaçıran annesi Eylem Tok hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Türkiye'nin talebi üzerine annesi ile birlikte tutuklanan Cihantimur'dan önemli bir hamle geldi.

Cihantimur'un ABD'nin Newark şehrinde tutulduğu yerleşkede şiddete uğradığı öğrenildi. Cihantimur'un avukatları, 38 sayfalık bir dilekçe ile müvekkillerinin saldırının ardından psikolojik olarak etkilendiğini belirterek, Cihantimur'un kefaletle serbest bırakılmasını talep etti. Ancak ABD mahkemesi, daha önce Cihantimur'un kaçma riski nedeniyle bu talebi reddetmişti.

ANNESİNİN SÖZÜNÜ DİNLEMİŞ

Avukatlar, Cihantimur'un Türkiye'deki kazadan kaçmadığını, annesinin sözünü dinlediğini ileri sürdü.

Avukatlar şu ifadeleri kullandı:

"9 Temmuz 2024 tarihli ret kararı yeniden gözden geçirilmelidir. Ciddi bir kaçma riski olmayan Timur Cihantimur kefaletle serbest bırakılabilir. Müvekkilimiz, ne yargı yetkisinden ne de kazadan kaçmıştır.

Türkiye'de kalmak yerine ABD’ye gelmeyi tercih etmiştir. Kaza sırasında 16 yaşındaydı ve annesinin ABD’deki yakınlarının yanına gitme kararına itaat etti. Ne kendine ait bağımsız maddi kaynakları var ne de seyahat belgesi.

GPS ile izlenerek koşullu tahliye edilip Massachusetts'te yaşayan teyzesinin gözetimine verilmesi halinde nasıl kaçabilir? Toplum için herhangi bir tehdit oluşturmamaktadır ve savcılık da bunun aksini hiçbir zaman iddia etmemiştir. Tahliye kararının, değişen şartlar nedeniyle yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir."