Gündem

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin: Narkotik bataklığı büyüyor

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin Türkiye’de kanser hastalığı gibi her tarafa yayıldığını söyledi.

Abone Ol

Polis memurumuz Şeyda Yılmaz’ın şehit edilmesinden sonra sahaya çıkan Gürsel Tekin uyuştucu bataklığına düşen gençlerin aileleri ile görüştü. 2023 yılında uyuşturucu ile bağlantılı 253 bin 851 olay yaşandığını belirten Tekin, 313 bin 416 şüpheli yakalandığını, uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin Türkiye’de kanser gibi yayıldığını ifade etti. Gürsel Tekin açıklamasında şunları söyledi:

"KOLOMBİYADA'Kİ ÇETELERİ ARATMAYACAK ÇETELER"

“2023 yılında uyuşturucu ile ilgili adli veya idari kayıtlara geçen 251 bin 851 vaka var. 313 bin şüpheli yakalanmış. Bu yakalananlar gerçek rakamın çok altında. Kokain, MDMA, Captagon, Bonzai, Meth kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor. İstanbul’da çeşitli isimlere sahip, motosikletli silahlı alt örgütler oluşturan ekonomik amaçlı suç örgütleri uyuşturucu ticareti üzerinden gelir elde ediyor. Gencecik çocukları örgütlerine katarak sokak başında uyuşturucu ticareti yaptırıyor. Adeta istasyon kurmuşlar. Telegram’da kurulan gruplar üzerinden farklı isimler verdikleri uyuşturucuyu satıyorlar. Mesela bir genç telegram grubuna giriyor, bir uyuşturucu siparişi veriyor, adeta kuryeyle kendisine uyuşturucu gönderiyorlar. Bağımlıların aileleri kamu kurumlarına başvuruyor ancak etkili bir adım atılmıyor. Bingöl’de 4 kişiyi öldüren katilin ailesi, İzmir’de anne babasını öldüren katilin akrabaları, Gaziantep’te babasını katledenin yakınları çeşitli seviyelerde devletin kurumlarına başvuru yapmış ama cevap alamamış. En son şehit polit memuru Şeyda Yılmaz’ın katilinin ailesi de karakola, savcılığa hatta kaymakamlığa başvurduğunu ancak bir cevap alamadığını söylüyor. 

Uyuşturucu ile ekonomik çıkar amaçlı suç örgütleri el ele kol kola büyüyor. Türkiye narkotik bataklığına saplanmış durumda. Kolombiya’daki çeteleri aratmayacak çeteler Türkiye’de peydah oldu. Kurumların etkin ve yerinde müdahale etmesi gerekiyor.”