Gündem

Cezasızlık cesaret verdi: Bir günde 4 kadın katledildi!

Uygulanan cezasızlık politikası nedeniyle ülkede kadınlara yönelik saldırılar her geçen gün artıyor. Kadın cinayetleri gitgide çoğalırken son bir günde 4 kadın katledildi.

Abone Ol

Türkiye’de kadın cinayetleri her geçen gün artıyor. Uygulanan cezasızlık politikası zanlılara cesaret verirken son 1 günde 4 kadın öldürüldü. Adana’nın Sarıçam ilçesinde bulunan Buruk Mezarlığı’nda mezarlık ziyareti yapan anne ve 2 kızı, iddiaya göre kadınlardan birinin kayınpederi tarafından öldürüldü. Kadınlar, bankta otururken saldırıya uğrarken saldırgan olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri tarafından, kadınların yaşamını yitirdiği belirlendi. Polis ekipleri ise saldırgan şahsın yakalanması amacıyla çalışma başlattı.

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde ise Şaizer G., oğlu Özkan G. tarafından ateşli silahla katledildi. Yeni Mahalle Ahmet Yesevi Sokak'ta yaşayan Özkan G. ve annesi Şaizer G.'den haber alamayan yakınları komşularını aradı ve evi kontrol etmelerini istedi. Kapının açılmaması üzerine komşular 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, kapıyı açan olmayınca itfaiye aracının merdiveni yardımıyla pencereden eve girdi ve anne ile oğlunu silahla vurulmuş bir halde ölü olarak buldu. Gerçekleştirilen incelemelerin ardından anne ve oğlunun cenazesi, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı ve Özkan G.’nin annesini öldürdükten sonra aynı silahla yaşamını sonlandırdığı belirtildi.

Diğer yandan Mardin Artuklu’da boşandığı Zeynep Gül Kuşçu'yu öldüren Ahmet Tahir Erat’a "Eşe karşı, tasarlayarak kasten öldürme" suçundan indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Sanık Erat hakkında ayrıca ruhsatsız silah bulundurması suçlamasıyla da 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi.