Kas spazmlarına sebep olup, yürüme ve şarkı söyleme yetisini etkileyen 'Katı Kişi Sendromu' hastalığıyla mücadele eden Celine Dion, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın yarınki açılışında sahne alacak.

Sanatçı, dün provalar sonrasında oteline dönerken görüntülendi.

HERHANGİ BİR ÜCRET ALMAYACAK

Hastalığının ilerlemesi nedeniyle sahnelere ara veren Kanadalı şarkıcının Paris 2024'te sahnelere dönüş performansı için 2 milyon dolar alacağı söylentileri yayılmıştı.

Çin, Afrika’ya 50 milyar dolarlık mali destek sözü verdi Çin, Afrika’ya 50 milyar dolarlık mali destek sözü verdi

Ancak Olimpiyat Oyunları Düzenleme Komitesi'nden yapılan açıklamada, açılış töreninde performans sergileyecek sanatçıların hiçbirine ücret ödenmeyeceği belirtildi.

OLİMPİYAT YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

Olimpiyat yetkililerinin açıklamasında; "Bu koşullar altında performans sergileme kararları, Fransa ve spor dünyası için tarihi bir olayın parçası olma arzularını yansıtıyor. Ayrıca Paris 2024, alışılageldiği üzere tüm teknik prodüksiyon ve performans organizasyon masraflarını da karşılayacak. Ayrıca düzenleme komitesinin bütçesinin yüzde 96'sının özel gelirlerden karşılandığını ve sanat ekiplerine herhangi bir kamu katkısının ödenmediğini belirtmek isteriz" denildi.

DION'UN HASTALIĞI NEDİR?

Nadir görülen nörolojik hastalığıyla iki yıldır mücadele eden Celine Dion, 'Ben: Celine Dion' (I Am: Celine Dion) adlı belgeselde 'Katı Kişi Sendromu' hastalığıyla ilgili açıklama yaparken; "Her gün çok çalışıyorum ama itiraf etmeliyim ki bu bir mücadeleydi. Konserleri çok özlüyorum. İnsanlar... Onları özledim. Koşamazsam yürüyeceğim. Yürüyemezsem sürüneceğim. Ve durmayacağım" demişti.