Gündem

BRICS Zirvesi'nde aile fotoğrafı: Putin ile aynı sırada!

BRICS zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkelerin lideriyle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Türkiye'nin BRICS'e katılımının yoğun olarak konuşulduğu bu dönemde Erdoğan, BRICS üyesi ülkelerin aile fotoğrafında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile aynı sırada boy gösterdi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Tataristan'ın başkenti Kazan'da BRICS lideriyle bir araya geldi.

Liderler, Filistin'deki insani krizini, Rusya - Ukrayna savaşını, bölgesel ve küresel konuları konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BRICS Zirve’sinin ikinci gününde programına devam ediyor. Erdoğan, bu kapsamda liderlerle ikili görüşmelere devam ediyor. Erdoğan en son, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.

Erdoğan, 'Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerinin güçlenerek geliştiğini ve bunun her alanda devam etmesi için gayretlerin sürdüğünü' belirtti. İkili ayrıca, terörle mücadele kapsamında gelecek işbirliği olanaklarını da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile fotoğrafına da katıldı. Putin ile ön saflarda boy gösteren Erdoğan, Cyril Ramaphosa ile yan yana poz verdi. Erdoğan, fotoğraf için yerine geçmeden önce sıradan başkanların da elini sıktı.

Bu poz, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'un "Türkiye'nin NATO üyeliğinin, BRICS'e katılımını engellemeyeceğini" söylemesinden sonra geldi.