Ankara Büyükşehir Belediyesi, 133 zabıta memuru alacak Ankara Büyükşehir Belediyesi, 133 zabıta memuru alacak

Beykoz’da tarımı ve ekonomiyi canlandırmak üzere “alım garantili tarım” modelini uygulayan Beykoz Belediyesi, yaz sezonu başında çiftçiye 605 bin ücretsiz fide desteğinin yanı sıra tarlada alım garantisi de verdi.

Beykozlu çiftçiye dağıtılan fideler, tarlada özenle yetiştirildi ve sıcak yaz güneşiyle dalında olgunlaşan sebze ve meyveler, hasat edilerek sofralarda yerini almaya başladı.

Çiftçilerden bu sezon 60 ton karpuz, 40 bin adet mısır ve 7 bin 300 kilogram sebze alımı yapılıyor. Alım garantisinden 31 farklı mahallede 40 çiftçi yararlanıyor. Alım garantisi, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kaydı bulunan üreticilere veriliyor.

Alibahadır’da tarlaya girerek çiftçilerle karpuz hasadı yapan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, üreticisine hayırlı ve bol kazançlar diledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin köylere verdiği tohum ve fide desteğini kendilerinin de sürdürdüğünü ifade eden Köseler, “İlçemizin mevcut tarım potansiyelini ve çiftçimizi kalkındırmayı hedefliyoruz. Üreticimizden satın aldığımız ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturuyoruz ve sosyal tesislerimizde kullanıyoruz. Beykoz’umuzun bereketli topraklarında yetişen ürünleri daha çok kişiye ulaştırmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Model kapsamında çiftçiden alınan sebzelerin ve meyvelerin bir kısmı, belediyenin Sosyal Yardım ekipleri tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Bir kısmı da Beykoz Belediyesi sosyal tesislerinde yiyeceğe ve içeceğe dönüştürülerek satışa sunulacak.