Gündem

Bakanlık gıda sahteciliği yapanları yine ifşaladı: Köfte yerine soya satışı

Gıda sahteciliğine karşı listelerle ifşalayan Tarım ve Orman Bakanlığı, dana etinde tek tırnaklı eti, sumakta yasaklanan boya kullanımı, yoğurt yerine de nişasta satıldığını ortaya çıktı.

Abone Ol

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda sahteciliğine karşı gıda testlerini sürdürmekte.

Yurttaşların sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerin ardından uygunsuz ürünler ifşa edilmeye devam ediyor. Son günlerde et, zeytinyağı, bal, lahmacun ve kebap gibi ürünlerde taklit ve tağşiş vakalarının arttığı bildirildi.

Fiyatı, tadı, rengi veya kokusundan şüphelenilen gıdalar, sağlık açısından risk oluşturduğundan uzak durulması gereken ürünler arasında yer alıyor. Şüpheli gıda ürünleri için ALO 174 aranarak ihbar yapılması gerektiği belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimlerde örnek alınan ürünleri laboratuvarlarında test ederek içeriğindeki maddeleri tespit ediyor. Son yapılan güncellemelerle birlikte birçok ürün listeye dahil edilirken, üreticileri de açıklanmış durumda.

Son testlerde, bitkisel yağ ve zeytinyağı yerine boya kullanımı, çiğ sütte yağ oranının düşürülmesi, köfte yerine soya satılması, ballarda taklit veya tağşiş yapılması, sade yağda inek sütü ve yoğurt yerine nişasta satıldığı gibi olumsuz durumlar tespit edildi.

Bakanlığın paylaştığı son liste şu şekilde: