Gençlere ücretsiz eğitim ve eğlence fırsatı tanıyacak Gençlik Yaz Okulları'nın bu yıl ilk kez hizmet vereceğini açıklayan Osman Aşkın Bak, gençleri etkinliğe davet etti. 

Etkinliğe dahil olmak isteyen aileler çocuklarını, 1 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlğü bünyesinde hizmet veren Gençlik Merkezleri'ne bırakarak akşam alabileceklerler.

Bak, "Yaz aylarında yüzbinlerce çocuğumuzu güvenli bir ortamda, tamamen ücretsiz hizmet veren Gençlik kamplarımızda buluşturuyoruz. Şimdi bunun yanında Gençlik merkezlerimizde spordan kültür-sanata, el sanatlarından sokak oyunlarına kadar geniş bir yelpazede eğitim ve eğlence imkanı sunacak Gençlik Yaz Okulları'mızı da hizmete açıyoruz. Tatilini daha verimli geçirmek isteyen 11-18 yaş arası bütün evlatlarımızı Gençlik Yaz Okulları'na bekliyoruz"  

Yüzbinlerce öğrencinin beklediği İBB yurt sonuçları açıklandı Yüzbinlerce öğrencinin beklediği İBB yurt sonuçları açıklandı

Gençlerin yaz tatilinde hem eğitici hem de eğlenceli çeşitli etkinliklere dahil olacağı bu program için Bak, "Gençlerimiz, Gençlik Yaz Okulları'ndaki bir dönemlik eğitimin ardından özel olarak ilgilendikleri alanlarda, yeteneklerini geliştirmek, keyifli vakit geçirmek için 'Merkezimde Bu Yaz' etkinlikleri ile de tatillerinin kalan kısmını yine gençlik merkezlerimizde değerlendirebilirler" açıklamasını yaptı. 

'Başvurular Gençlik Merkezi'nde Olacak'

Yaz okuluna dahil olan gençler 11-14 ile 15-18 olmak üzere iki farklı yaş aralığından oluşan gruplara ayrılacaktır. Gençler kültür-sanattan spora pek çok etkinlikle eğlenceli bir yaz okuluna dahil olacaklar. Yaz okullarında, imkanlar dahilinde akıl ve zeka oyunları, sportif faaliyetler, değerler eğitimi, bilgi yarışması, el sanatları, sokak oyunları, güzel konuşma sanatı, sahne sanatları, gönüllülük faaliyetleri, halk oyunları, temel dini bilgiler, ailelerle gönüllülük çalışmaları, gezi gibi etkinlikler olacak.