Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Alanya-Gazipaşa Yolu Gökçebelen Tünel Şantiyesi'nde incelemelerde bulunmasının ardından gazetecilerin Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin sorularını yanıtladı. Uraloğlu, sosyal medya platformlarına yönelik kanun ve yönetmelikler olduğunu ve Türkiye'de temsilciliği bulunan platformların kurallara uyması gerektiğini söyledi. 

Instagram'ın katalog suçlar çerçevesinde uyarıldığını ve gerekli karşılık gelmediği için erişim yasağı geldiğini söyleyen Uraloğlu şöyle konuştu:

Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem Tunceli'de 4.1 büyüklüğünde deprem

"Biz hukuk ülkesiyiz. Ülkemizin koyduğu kurallar var, ülkemizin değerleri, hassasiyetleri var. Bu noktada kaynakları ülkemiz dışında olan ancak ülkemizde temsilcileri olan sosyal medya platformları var. Kanunlar var, yönetmelikler var, bunların uyulması konusunda gerekli uyarılara rağmen bazı problemler gördük. Bütün uyarılara rağmen uymadıkları, katalog suçları dediğimiz çerçeve kapsamında uyardık. Karşılık bulmadığımız için erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklılara, hassasiyetlerimizi, kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman gerekli işlemi yaparak erişim yasağını kaldırmış olacağız."

Uraloğlu, İnstagram’ın Türkiye temsilcisi ile görüşme halinde olduklarını belirterek, “Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız. Ama hani burası bir bağımsız bir ülke. Kanunlar, kuralları olan bir ülke. Herkesin de bu kanunlara, bu kurallara biz uymasını istiyoruz net olarak” diye konuştu.