Gündem

Bahçeli'den 'erken seçim' yanıtı: CHP'yi hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin toplantısı sonrası yaptığı açıklamada erken seçim iddialarıyla ilgili konuşurken CHP'yi hedef aldı.

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "Türkiye'nin önünü kesmek, devlet-millet dayanışmasını zayıflatmak isteyen fitne fesat korosunu uyarıyorum. Türkiye'nin önü kesilemez. Kılıktan kılığa giren maskeli balo soytarılarına teslim edilecek bir ülke yoktur" dedi.

“TÜRKİYE’NİN YOLUNU KESİLEMEZ”

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkan ifadeler ise şu şekilde:

"Karşımıza çıkarılan engelleri tek tek aşacağız. Vatan ve millet mücadelemiz kararlılıkla devam edecek. İsyan çukuruna düşmeden geçmiş ile geleceği bağlayacağız.

MHP, yeni yüzyılda entelektüel, siyasi ve kadro bakımından en güçlü parti olduğunu bir kez daha ispatlayacaktır. Sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağırdır. MHP, milletimizin tamamını kucaklamaya, kardeşlik ve ortaklık temelinde her bir vatandaşımızı aynı şekilde görmeye azimlidir. MHP ve Cumhur İttifakı, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefini hayata geçirmekle yükümlüdür.

Türkiye'nin önünü kesmeye çalışan organize kötülük ve çok sesli fitne korosunu uyarıyorum. Son dönemde faaliyetlerini hızlandırmışlardır. Milli birlik ve dayanışma duygularımızın bir yıkıntıya dönüşmesi hedeflenmektedir. Kuşatma sertleşmiş, fitne odakları artmıştır. Milletimizin bölünmez bütünlüğü, ekonomik ve sosyal yapımız, milli değerlerimiz saldırı altındadır. Durum oldukça ciddidir ve tehdit giderek büyümektedir.

Yalanları süsleyerek gerçeği göz ardı edenler, aslında milletimize ve ülkemize hakaret etmektedir. Türkiye’nin önü kesilemez. Maskeli balo soytarılarına teslim edilecek bir ülke yoktur."

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI

Bahçeli, erken seçim çağrısında bulunan Özgür Özel’e de şu yanıtı verdi:

"Dışarıda bizimle baş edemeyenler, Türkiye'nin yükselişini kabullenemeyenler, içeride milli birlik ve güven ortamımızı bozmaya çalışmaktadır. Zillet ittifakı içinde yer alan kukla muhalefet, tetikçilik yapmaktadır.

CHP Genel Başkanı, gerçeklerden uzaklaşarak hayal tacirliği yapmaktadır. Erken seçim istemeyeceğiz açıklamasının ardından 2025 Kasım'da erken seçim talep etmesi tam anlamıyla bir akıl tutulmasıdır. Deli saçması vaatleri arasında 1 litrelik rakının 140 liraya düşmesi gibi anlamsız şeyler yer almaktadır. CHP’ye oy veren vatandaşlarımız, bu yaklaşıma uygun değildir."

ANAYASA TARTIŞMALARINA TEPKİ

Bahçeli, Anayasa ile ilgili yorumlarda bulunan Özgür Özel’e de şu sözlerle tepki gösterdi:

"Anayasa konusundaki düşüncelerimizi öğrenmek isteyen Özgür Bey, önce HDP ve PKK ile olan ilişkisini açıklamalıdır. MHP’ye, Anayasa’nın 4. maddesiyle ilgili soru sormak kimsenin haddi ve hakkı değildir. 4. maddeye karşı çıkanlar yok hükmündedir. Ciddiye alınacak tarafları da yoktur. İlk 3 madde değil, 4. maddenin değiştirilmesi önerisi, hassas bir dönemde polemik konusu yapılmaktadır. Anayasa’nın 4. maddesinin değiştirilmesini savunanlar, kendilerine çeki düzen vermelidir."