Artvin'in Şavşat ilçesi Kireçli, Yavuz köy ve Çamlıca köyleri mevkisine Renecore Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından yapılması planlanan rüzgar enerji santrali projesine bölge halkı tepki gösterdi. Projenin, bölgede orman katliamını artıracağı endişesi taşıyan Şavşatlılar, ANKA Haber Ajansı'na konuştu.

Ayşe Erişli şunları ifade etti:

Eskişehir’de asfalt atıklarını araziye döken belediyeye ceza Eskişehir’de asfalt atıklarını araziye döken belediyeye ceza

“Köyümüzde meralarımızda kurulmak istenen RES’i rest etmek için geldik. Köyümüzün doğallığını güzelliğinin ve doğal hayatının bozulmasını istemiyorum. Köyümüze gerçekten bağlıyız ve bu tarz faaliyetlerin doğaya büyük zarar vereceğini düşünüyoruz. Yerleşim yerlerine, su akışlarına büyük zararlar verebileceğini düşünüyoruz. Arıların kuşların uçuş alanlarının değişeceğini düşünüyoruz. Bunlar tabii ki bilimsel. Daha sonra bilim insanlarımız bu konuda açıklama yapacaklardır. Biz kendilerinden bunu araştırarak konuşarak buradayız. Bilinçli olmaya çalışıyoruz ve köyümüze sahip çıkmak istiyoruz.”