Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin 13 yıl aradan sonra ilk kez davet edildiği Arap Birliği toplantısına katılmak üzere Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitti. Toplantı, Suriye ile ilişkilerin normalleşme sürecinde gerçekleşirken, dikkat çeken bir protesto yaşandı.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Al Arabia'nın haberine göre, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad liderliğindeki Suriye heyeti, Hakan Fidan’ın konuşmasına başladığı anda salonu terk etti. Heyet, Fidan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından toplantı salonuna geri döndü.

CHP, 'tasarruf tedbirleri paketi'nin iptali için harekete geçti: AYM'ye dava açıldı CHP, 'tasarruf tedbirleri paketi'nin iptali için harekete geçti: AYM'ye dava açıldı

SURİYE'DEN TÜRKİYE MESAJI

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, toplantı öncesinde Russia Today’e verdiği demeçte, "Eğer Türkiye, Suriye ile iş birliğinde yeni adımlar atılmasını ve ilişkilerin normale dönmesini istiyorsa kuzeyde işgal ettiği Arap topraklarından çekilmelidir" ifadelerini kullanmıştı.

'İTİRAZDA BULUNMADILAR'

Milliyet yazarı Zafer Şahin, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının söz konusu protesto iddiasına dair açıklamasını aktardı. Şahin, kaynakların "Suriye heyetinden bir temsilci, Arap Birliği’nde Hakan Fidan’ın yaptığı konuşmayı izledi. Arap Birliği kararları konsensüsle alıyor ve bir üye bile kararı engelleyebiliyor. Eğer Türkiye’nin katılımına itirazları olsaydı, bunu davet sürecinde dile getirirlerdi. Türkiye’nin katılımına karşı bir itirazda bulunmadılar" dediğini belirtti.