Gündem

AK Parti, ''etki ajanlığı '' düzenlemesinin yer aldığı kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kamuoyunda "etki ajanlığı'' düzenlemesi olarak bilinen maddenin yer aldığı Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklifle yabancı istihbarat örgütlerine lehine casusluk faaliyeti yürütenler için üç yıldan yedi yıla kadar hapis isteniyor.

Abone Ol

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Grup Başkanvekilleri Bahadır Yenişehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta ile kamuoyunda "etki ajanlığı düzenlemesi" olarak bilinen maddenin de yer aldığı 23 maddeden oluşan Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığı'na sundu.

Kamuoyunda "etki ajanlığı düzenlemesi" olarak bilinen teklifin 16. maddesinin son zamanlarda yaşanan casusluk eylemleri kapsamında düzenlendiğini belirten Güler, gerek Türk vatandaşlarına gerekse yabanacı vatandaşlara yönelik bir başka istihbarat elemanı tarafından işlenen farklı suçlara ayrı bir ceza verileceğine dikkati çekti.  Güler ayrıca, muhalefetin kanun teklifine ilişkin bilmediği bir hususta tepki koyduğunu, Türk Ceza Kanunu'nun güncelliğini yitirmiş durumda olduğunu söyledi. Soruşturma başladığı andan itibaren soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcısı, kovuşturma durumu söz konusu olduğunda Adalet Bakanlığı'ndan izin alacak.