Hopa'da dün ağaç kesimini engellemek isterken şirket çalışanı Muhammet Ustabaş tarafından öldürülen Reşit Kibar'ın cenazesi Hopa Merkez Camii'nde kılınan namazının ardından Çifteköprü Köyü'nde defnedildi. Cenaze törenine Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Hopa Belediye Baskani Utku Cihan, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri, ailesi ve sevenleri katıldı. 

Cenaze töreninden önce Hopa Meydanında vatandaşlar bir araya gelerek Kibar'ın öldürülmesine tepki gösterdi. Halkevleri Doğu Karadeniz Bölge Temsilcisi Kamil Ustabaş, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

MSB: Barış Pınarı bölgesinde 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi MSB: Barış Pınarı bölgesinde 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

"Yaşam alanlarınızı savunmazsanız bedel ödersiniz. Reşit Kibar, şimdiden sonra yolumuza ışık olacak. Cankurtaran'ı, Artvin'i, madenle donatılmaya çalışılan bütün alanları kurtarmak için mücadeleye var mısınız? Yoksa Reşit'in gözü açık gider. Biz burada Reşit'i yıldızlara yolcu ediyoruz. Emin olun ki her mücadelemizde, her direnişimizde Reşit yanımızda olacak. Reşit'in başını öne eğmeyeceğiz. Bu memlekette tek bir ağaç kestirmeycağiz. Bu doğa alanlarının maden adı altında talan ettirmeyeceğiz. Biz şimdi çok daha cesuruz. Reşit Kibar'ın cesurluğunu yüklendik. Maden için doğamızı katletmeye gelenler şimdiden sonra daha çok düşünsün. Biz yanı başımıza Reşit'i alarak mücadele edeceğiz."