Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, yeni genelge Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, yeni genelge Resmi Gazete'de yayımlandı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlara verilen kira yardımının sona ereceğini açıkladı. AFAD tarafından depremzedelere gönderilen mesajda, son kira yardımının haziran ayında yapılacağı belirtildi: "6 Şubat depremlerinin büyüklüğü ve etkisi dikkate alınarak daha önceki hiçbir deprem afetinde kiracılara yapılmayan kira destek ödemelerini afetzede kiracı kardeşlerimize de başlatarak bir ilki gerçekleştirdik. Orta hasar ve üzerinde hasarlı olduğu tespit edilen konutlarda ikamet eden kiracı ailelerimizin kira destek ödemelerine Nisan 2023 tarihinde başlamıştık. 12 ay ödemesi planlanan kiracılara destek ödemelerinin 15'inci ve sonuncusunu haziran ayında yaparak tamamlayacağız.”

AK PARTİ'DEN YALANLAMA

Ekonomim'in haberine göre AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ise gelen eleştiriler üzerine depremzedelere verilen kira yardımlarını kesilmediğini savundu. Usta, “Kira yardımları kesilmiş değil. Kira yardımları 5 bin lira olarak başladı 7 bin 500 liraya çıkarıldı. '12 ay' denilmişti ancak 12 ay dolmasına rağmen evini teslim alamayanlar için 13’üncü aydan itibaren aynı şekilde kira yardımları devam edecek” dedi.

AFAD’ın bağlı olduğu İçişleri Bakanlığı’ndan ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.