Gündem

Adliyede rüşvet skandalı: Uçar'ın malvarlığı benimkinin 10 katı değilse ülkeyi terk ederim

Yargıtay üyesi İsmail Uçar'ın şikayeti sonrası açığa alınan eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sidar Demiroğlu, "Uçar'ın malvarlığı benimkinin 10 katı çıkmazsa ülkeyi terk ederim" dedi.

Abone Ol

Yargıtay üyesi İsmail Uçar'ın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevde bulunduğu dönemde Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdiği şikayet mektubunun üzerinden 1 yıl geçti.

Mektubun ardından başlatılan soruşturmada açığa alınan eski Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sidar Demiroğlu, İsmail Uçar’a karşı sert ifadeler kullandı: “Eğer Uçar’ın malvarlığı benimkinden en az 10 katı değilse, derhal istifa ederim, ülkeyi terk ederim.”

Demiroğlu, Gazete Duvar'dan Can Bursalı’ya yaptığı açıklamada, Sulh Ceza Hakimi olarak görev yaptığı dönemde verdiği kararlara Başsavcı Uçar'ın itiraz etmediğini, ancak HSK'ye gönderilen dilekçede suçlamaların yer aldığını belirtti.

'HSK İDARİ BİR KURUMDUR'

Açığa alınmadan önce yürütülen soruşturmada HSK müfettişlerinin mahkeme kararlarını inceleyerek "Hukuka aykırıdır" tespiti yaptığını söyleyen Demiroğlu, bu durumun hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu ifade etti. “HSK, idari bir kurumdur ve müfettişleri bir mahkemenin kararına yönelik değerlendirme yapamaz” dedi.

Demiroğlu, “Bana istifa et deseler, bu sistemin içinde istenmiyorsun deseler ben istifa eder, avukatlık yapardım. Ama bu süreçte haksız bir soruşturmayla mağdur edildim, avukatlık yapmamın da önü kesildi. İkisi engelli üç çocuğum var ve açıkta olduğum için maaşım kesintili yatıyor. Ben 1 yıldır banka kredileriyle geçinmeye çalışıyorum” diyerek zor bir dönem geçirdiğini belirtti.

'MALVARLIĞI BENİMKİNİN 10 KATI DEĞİLSE İSTİFA EDERİM'

Ayrıca, Uçar’ın kendisine aracılarla haber gönderdiğini dile getiren Demiroğlu, “Bana 'Ben kötü niyetli bir insan değilim' diyerek haber gönderiyor. Kardeşim, o zaman o dilekçeye imza atan kim?” ifadelerini kullandı. Demiroğlu, Uçar'a çağrı yaparak birlikte bir yayına çıkarak tartışmayı teklif etti: “İstediği bir platformda birlikte yayına çıkalım. Konuşalım, tartışalım. Beni rüşvet almakla suçlayan Uçar'ın malvarlığı benimkinin en az 10 katı değilse, derhal istifa ederim, ülkeyi terk ederim.”