Gündem

ABK soruşturması sonrası emniyette ihraç: İki üst düzey isim görevden alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla başlayan süreç, önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ekibindeki iki üst düzey polis müdürünün emniyetten ihraç edilmesiyle devam etti. Alp Arslan ve Oben Özay'ın, cinayet soruşturmaları ve mafya operasyonlarıyla ilişkileri gündeme geldi.

Abone Ol

Ayhan Bora Kaplan soruşturması, Emniyet teşkilatında da etkilerini gösterdi. T24'ten Tolga Şardan'ın aktardığına göre, Kaplan’ın gözaltına alınmasının ardından, önceki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ekibinde yer alan Servet Yılmaz döneminde çalışan Ankara Emniyet Müdürlüğü yardımcıları Alp Arslan ve Oben Özay emniyetten ihraç edildi.

ALP ARSLAN'IN GEÇMİŞİ

Alp Arslan, Yılmaz döneminde Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nden sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 15 Temmuz sürecinde FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri İmamı olduğu iddia edilen Adil Öksüz’ün firarıyla ilgili olarak da adı geçmekteydi. O dönemde İstihbarat Şube’de görevli olan Arslan, sahip olduğu bilgilerle yargılandığı davada beraat etti ve Ankara Emniyeti içindeki ülkücü polis müdürlerinden biri olarak biliniyor. Ayrıca, geçmişte "büyük operasyonlar" olarak duyurulan ancak şimdilerde soru işaretleri barındıran mafya operasyonlarını yönetti.

OBEN ÖZAY'IN ROLÜ

Oben Özay, Ankara Emniyeti Asayiş Şube Müdürü olarak görev yapıyordu ve bir dönem Başbakanlık Koruma Müdürlüğü bünyesinde de çalışmıştı. Özay’ın adı, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi soruşturmasında öne çıktı; cinayet soruşturmasını yürüten birimin başındaki isimdi. Yakın zamanda Ateş suikastinin kilit ismi MHP’li Tolgahan Demirbaş’ın gözaltına alınmasıyla ilgili sahte tutanak düzenlenmesi iddialarına karıştı. Ayrıca, Ateş’in öldürülmeden önceki konum bilgilerinin suikastı gerçekleştiren kişilere ulaştırılması olayında adı geçen Mustafa Ensar Aykan’ın arkasındaki isimlerden biri olarak ifade ediliyor.

Özay da Arslan gibi Ankara Emniyeti’ndeki ülkücü polislerden biri olarak tanınmakta.

Kaynak: T24