Magazin

Zerrin Özer'den üzücü haber: Beyin damarlarımdan ikisinde...

Ünlü şarkıcı Zerrin Özer, yılın şarkıcısı ödülünü aldı. Özer, ödül töreninde üzücü bir haber de verdi.

Abone Ol

Ünlü şarkıcı Zerrin Özer, magazinci.com tarafından düzenlenen ödül töreninde 'Yılın Şarkısı' ödülünü aldı. Özer, ödülünü alırken sevenlerini üzecek bir haber verdi.

66 yaşındaki ünlü şarkıcı, beynindeki iki damarda daralma olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Beyin damarlarımdan ikisinde önemli ölçüde daralmalar var. Bu nedenle sendeleyerek dengesiz yürüyorum. Ama ödülümü almak ve bu gece burada her şeye rağmen dimdik ayakta durduğumuzu göstermek için geldim"

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen hain terör saldırısıyla ilgili olarak da konuşan Zerrin Özer"Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

ZERRİN ÖZER KİMDİR?

4 Kasım 1957'de Ankara'da doğan Zerrin Özer, 1970'li yılların popüler sanatçılarından Tülay Özer'in küçük kardeşidir. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamlamıştır.

Kendi çalışmasıyla 1975'te katıldığı bir TRT yarışmasında birinci olmuş, müzik kariyeri yolunda ablası Tülay Özer'in büyük desteğini almış, ilk plağı olan Bizler ve Sizler / Yalvarırım'ı 1976 yılında yayınlamıştır.

İstanbul Gelişim Orkestrası ile caz ve dans müziği yapan Zerrin Özer, 1979 yılında sözlerinde ve müziğinde Orhan Gencebay imzası bulunan "Gönül" şarkısı ile patlama yapmıştır. 1980 yılında Gönül / Yaman Olurum ile Altın Plak Ödülü almaya hak kazanmıştır. 1980 yılında ilk stüdyo albümü Seni Seviyorum adıyla piyasaya çıkmış, onu aynı yıl içerisinde Sevgiler izlemiştir.

İlk yurt dışı konserlerini 1982 yılında Paris'te 'Binbir Gece' adı altında vermiş, bir yıl sonra Olympia'da bir resital için sahne almıştır.

Seksenli yıllar Zerrin Özer için birçok albümün yayınlandığı yıl olmuş, sırası ile Mutluluklar Dilerim, Evcilik OyunuKırmızı, Dayanamıyorum ve Dünya Tatlısı albümü dinleyicilerle buluşmuştur.

1990 yılında çıkan İşte Ben albümüyle "En İyi Albüm Ödülü" kazanmıştır. Müzik kariyerine bir süre ara veren ve 1996 yılında Zerrin Özer albümüyle müziğe dönen sanatçı, ertesi yıl Zerrin Özer 97 albümünü çıkarmıştır. 2000 yılında yaptığı Bir Zerrin Özer Arşivi best of/en iyiler albümüyle ikinci kez "En İyi Albüm Ödülü"nü kazanmıştır. 2005 yılında Ve Böyle Bir Şey türkü-caz albümüyle beklenen ilgiyi "Altın Plak Ödülü" ile ödüllendirilmiştir.