Yaşam

Yurt genelinde kuvvetli yağış uyarısı: Sağanak ve fırtına kapıda

Meteoroloji, ülke genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekliyor. Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz'in bazı bölgelerinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kıyı Ege ile Edirne, Kırklareli ve Çanakkale hariç tüm bölgelerde yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR BEKLENEN BÖLGELER

Özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batı ve güneyi, Güneydoğu Anadolu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt ve Muş çevreleri ile Ankara, Kırıkkale'nin güneyi ve Erzurum'un batısında yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR DURUMU

İç bölgeler ve Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden, güney ve doğu kesimlerde ise batı ve güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.