Dünya

Yunanistan'dan Londra'ya giden uçakta yangın: Yolcular tahliye ddildi

Yunanistan'dan Londra'ya giden easyJet uçağı, kabin içinde çıkan yangın nedeniyle kalkıştan önce tahliye edildi. Yangının, bir yolcunun el bagajındaki powerbank ve elektronik sigaralardan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Abone Ol

Yunanistan'dan Londra'ya giden easyJet uçağı, kalkıştan hemen önce kabin içinde aniden meydana gelen duman nedeniyle tahliye edildi.

YANGININ NEDENİ BELLİ OLDU

Yetkililer, yangının başta "bomba" olabileceği endişesiyle incelendiğini, ancak bunun bir yolcunun el bagajındaki powerbank ve elektronik sigaralardan kaynaklandığını belirtti. EasyJet, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "EasyJet, 17 Eylül'de Heraklion'dan Londra Gatwick'e giden EZY8216 sefer sayılı uçuşun, bir yolcunun kabin bagajında çıkan yangın nedeniyle kalkıştan önce biniş sırasında boşaltıldığını doğruladı. İtfaiye ekipleri uçağa müdahale etti ve kabin ekibi prosedürlere uygun şekilde uçağı tahliye etti. Yolcular terminale alınırken, aynı günün ilerleyen saatlerinde yolcuları evlerine uçurmak için yeni bir uçak ve mürettebat ayarlandı. Güvenlik bizim en büyük önceliğimizdir" ifadelerini kullandı.

Bu tür olaylar, geçtiğimiz Temmuz ayında da yaşanmıştı; ABD'nin San Francisco Uluslararası Havalimanı'nda bir yolcunun dizüstü bilgisayarının yangın çıkarması sonucu American Airlines'a ait bir uçak tahliye edilmiş ve 3 yolcu yaralanmıştı.