Yükseköğretim Kurulu (YÖK), açık öğretim sisteminde kapsamlı bir yenilik yapmayı planlıyor. Yeni düzenlemeyle birlikte açık öğretimdeki programlar, ‘hayat boyu öğrenme’ anlayışına göre şekillenecek ve bu sistemin yükseköğretim içindeki payı yüzde 20 seviyelerine çekilecek. YÖK Başkanı Erol Özvar, "Açık öğretim fakültelerini gerek çalışan, gerek üniversitede okuma imkânı bulamayan, gerekse beceri ve yetkinliklerini artırmak isteyen vatandaşlarımızın bu açığını kapatmak üzere yeniden tasarlıyoruz." şeklinde açıklama yaptı.
Türkiye'den Mahmut Özay'ın haberine göre YÖK, açık öğretimin hayat boyu öğrenme amacına hizmet edecek şekilde yapılandırılması ve yükseköğretim içindeki payının yüzde 20’lere çekilebilmesi için kısa, orta ve uzun vadeli politikaları geliştirilmek için bir süredir çalışıyor.
“2030’a Doğru Yükseköğretim Vizyonu Toplantısı”na katılan YÖK Başkanı Erol Özvar da açık öğretim fakülteleriyle ilgili birtakım düzenlemeler için hazırlık yapıldığını belirtti. Özvar “Açık öğretim fakültelerini gerek çalışan, gerek üniversitede okuma imkânı bulamayan, gerekse beceri ve yetkinliklerini artırmak isteyen vatandaşlarımızın bu açığını kapatmak üzere yeniden tasarlıyoruz. Açık öğretimin kontenjan ve program yelpazesi artık büyük ölçüde hayat boyu öğrenme çerçevesinde yürüyecek” dedi.
Bu açıklamanın ardından ulaştığımız YÖK Başkanı Özvar “ugün itibariyle sayıları 3 milyona yaklaşan açık öğretim öğrencilerinin yüzde 70’e yakını ikinci üniversite kapsamında öğrenim görmekte. Bu da açık öğretimin hayat boyu öğrenme misyonunun öne çıktığını gösteriyor” diye konuştu.