Gündem

Yoğun bakımda patlama sonrasında çekilen görüntü ortaya çıktı

Atatürk Havalimanı yerleşkesine pandemi döneminde 45 günde yapılan ve açılışı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi yeni doğan yoğun bakımda meydana gelen patlama sonrasında yaşananlar amatör kameraya yansıdı.

Loading...

Abone Ol

Olay dün gece yarısı Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin yeni doğan yoğun bakım servisinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, sıcak su borusu henüz belirlenemeyen bir nedenle patladı. Patlamanın etkisiyle asma tavan çökerken, tazyikli kaynar su çevreye yayılmaya başladı. Olayı anlamaya çalışan görevliler hızla yoğun bakımda tedavi altındaki bebekleri kurtarmaya yönelirken bazılarının elleri kesildi, bazılarının da ayakları yandı. İtfaiye ekiplerinin de devreye girmesiyle 8 bebek güç koşullarda tahliye edildi. SES Aksaray Şubesi, bir bebeğin hayatını kaybettiğini açıkladı.

O anlarda çekilmiş bir görüntülerde, sıcak su borusunun patlamasıyla çöken asma tavandan bölgeye yayılan kaynar su görülürken; bir görevlinin de "Kaç! Çık oradan çık! Sıcak su, sıcak su...” diye uyardığı kişinin “Orada biri var mı” diye sorması üzerine “Bebekler var orada ya” ifadesini kullandığı duyuluyor.

1 BEBEK ÖLDÜ

SES Aksaray Şubesi, yeni doğan ünitesinde bebeklerin oksijensiz kaldığını, tahliye için çaba harcayan sağlık emekçilerinde kesilerin oluştuğunu, olayda bir bebeğin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Sağlık emekçileri, küvezin bozuk olması nedeniyle hipotermi olduğunu belirterek, "Bu ne kaza ne de kaderdir. Bunun adı cinayettir" diye tepki gösterdi.

SES Aksaray Şubesi Yönetim Kurulu adına yapılan açıklama şöyle:

"Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesinde dün gece yarısı yeni doğan yoğun bakım ünitesinde sıcak su tesisatının patlamasıyla tavanın çöktüğünü, ünitede 5'i entübe 3'ü ise spontan takip edilen bebeklerin tedavi gördüğünü, maalesef entübe takip edilen 1 prematüre bebeğin yaşamını yitirdiğini, sağlık emekçisi arkadaşlarımızın da bebekleri tahliye ederken yaralandığını öğrenmiş bulunmaktayız.