Narin'in katil zanlısı ile fotoğrafı ortaya çıkmıştı: AKP'li Ensarioğlu'ndan açıklama Narin'in katil zanlısı ile fotoğrafı ortaya çıkmıştı: AKP'li Ensarioğlu'ndan açıklama

Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreni sonrasında teğmenler bir araya gelerek "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı ile yemin etmişti. Bu görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından çeşitli tartışmalar ortaya çıktı.

İNCELEME BAŞLATILDI

Milli Savunma Bakanlığı, olaya ilişkin bir inceleme başlatıldığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bahse konu olan olay her yönüyle incelenmektedir. Kusur varsa gereken işlem yapılacak. Manipülasyon üretenlere itibar edilmemeli" ifadeleri kullanıldı.

İSTİFA İDDİASI

Hürriyet yazarı Nedim Şener, konuyla ilgili dikkat çeken bir iddiada bulundu. Şener, Kara Harp Okulu Bölük Komutanı Binbaşı M.'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nden istifa ettiğini öne sürdü.

Şener, teğmenlerin yemininin daha önceden prova edilmiş gibi göründüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı: "Öğrencilerin düzenlenme şekli, Teğmen Ebru Eroğlu’nun yemini ezberden okuyup diğer öğrencilerin tekrarlaması bunu gösteriyor. Ayrıca, basın mensuplarının o alana yönlendirilmesi de planlanmış bir medya ayağının olduğunu düşündürüyor."

Ayrıca, yazısında teğmenleri bu konuda yönlendirmiş olabilecek kişilere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Şener, "Dışarıdan gelen yönlendirmeler kadar içeride teğmenlere emir verebilecek konumdaki Takım, Bölük, Tabur veya Alay Komutanlığı düzeyindeki rütbeli kişilere dikkat edilmesi gerektiğini" ifade etti.

Binbaşı M.’nin istifasına da değinen Şener, komutanın çevresine "Zaten istifa edecektim" diyerek ayrılmasını açıklamış olsa da, bu durumun kendisine ilginç geldiğini belirtti.