Tecrübeli gazeteci Fatih Altaylı, son dönemlerde yaptığı sivri çıkışlarlar gündeme geliyor. Bunlardan en sonuncusu oldukça sert ifadeler içeriyordu. Fatih Altaylı yaptığı konuşmada gurbetçi Türk vatandaşları hakkında gündemi sarsacak ifadeler kulanmış ve çözüm önerisi olarak uygulanması mümkün olmayan teklifler sunmuştu. 

Altaylı'nın söz konunus ifadelerine, yazarımız Aykut Torunoğlulları'ndan flaş bir yanıt geldi. 

Sosyal medya hesabından Altaylı'ya cevap veren Torunoğlulları, Fatih Altaylı'nın diliyle dikkat çeken ifadeler kullandı. 

İşte Aykut Torunoğulları'nın o yazısı:

NE HADDİN VAR LAN SENİN?

Bu başlığı okuyunca şaşırabilirsiniz. Ama sözler bana ait değil! Son dönemlerde gurbette yaşayan hayatını kazanan gurbetçi vatandaşlarımıza yönelik anlam veremediğim ve artan nefret, sevgisizlik, saygısızlık halkasına bir de Fatih Altaylı dahil olmuş. Gurbette yaşayan ömürleri çalışmak ve gurbet türküleri dinleyerek geçmiş, bütün birikimlerini memleketlerine yatırmış 65 yaşından sonra zar, zor emekli olabilen gurbetçilerimize söylüyor bunları Fatih Altaylı!
Ne haddin var lan senin oy kullanmaya diyor! Oy kullanmak için ekstra vergi ver diyor!

Memleketi istila eden Suriyeli’lerden Afgan’lardan sanki vergi alıyormuş gibi! Bütün kazandığı paralarını ülkesine, memleketine ev, arsa, yatırım olarak getirmiş öz vatandaşlarına söylüyor bu sözleri.

Fatih Altaylı, Hürriyet’te ilk okuduğum günden bugüne sevdiğim, saydığım ve takip ettiğim bir gazetecidir. Keşke böyle hakaret etmeden biraz araştırsa sorsa, öğrense sonra böyle açıklamalara girseydi daha çok yakışırdı kendisine.
Nedenine gelince! Birincisi, 30 yıldır yaşadığım Avrupa’da gördüğüm kadarıyla yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz çok da oy kullanma meraklısı değil! Tam tersine siyasetin gurbetçilerimiz arasına girerek birlikte oluşturdukları ve bir dünya kurdukları sivil toplum kuruluşları ile birlik beraberlik ve kardeşlik içinde yaşanılan huzurlarına zarar verdiğine inanırlar.
Daha önce yalnızca havaalanları ve gümrük kapılarındaki sandıklarda tanınan oy kullanma hakkı 2012 yılında yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için de kanunen tanınmıştır. 2012 yılında bu hakka kavuşan ve ilk kez 2014 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanan yurt dışı seçmenin oy hakkı sanki kendileri bu kanunu koymuş gibi hemen her seçimde tartışma konusu oluyor.

Birikimlerini ülkene getir, ülkene döviz getir, Turizme en büyük katkılardan birini sen ver. Yurtdışında elçiliklerden, konsolosluklardan aldığın hizmetin ücretini öde, Yaz tatili başlayınca memleketimde geçireyim heyecanı ile Kapıkule kuyruklarında çoluk çocuk saatlerce bekleyen yine sen ol. Yıllarca akrabalarına para gönder. Avrupa’da sürekli yabancı kendi memleketinde sürekli Almancı muamelesi gör. Bütün bunları yap ve üstüne bir de hakarete uğra!
Bir de sana ekstra vergi gelmesini istesinler. Avrupa ülkelerinde yaşayan 5.5 milyon vatandaş olarak sen gel 85 milyon vatandaşımızın yaşadığı ülkemin kaderini belirle.

Meğer ne güçlüymüş Avrupa Türkleri! Meğer bütün suç Avrupa Türklerindeymiş!

Sayın Altaylı efendiye göre durum bu. 2024 Avrupa futbol şampiyonasında çoluk çocuk milli takımı bir dakika bile yalnız bırakmayan gurbetçilerimize verilen değer ve hitap şekli bu.

Halkevleri'nin Hopa temsilcisi Dursun Ali Koyuncu, sabah saatlerinde gözaltına alındı Halkevleri'nin Hopa temsilcisi Dursun Ali Koyuncu, sabah saatlerinde gözaltına alındı

O zaman bizde sana ‘Hadi lan ordan ne haddin var senin diyoruz! “ Sen önce aynı kimliği taşıdığın memleket özlemiyle çalışan 3. Kuşağı geride bırakmış gurbetçi dediğin vatandaşlarından özür dile!

Sevgilerimle

Aykut Torunoğulları 14/07/2024