Çin'deki gençler flört etmek istedikleri partnerlerine karşı nasıl davranmaları ve nasıl konuşmaları gerektiğine dair bilgiler için yapay zekadan destek almaya başladılar. Her geçen gün daha fazla kişinin destek almak için başvurduğu yapay zeka desteğine Çinli gençler haftada 7 dolar ödemekteler. 

Business Insider’ın aktardığına göre, randavu sırasında partnerine karşı nasıl davranması gerektğinde sorun yaşayan gençler ‘RIZZ.AI’ ve ‘Hong Hong Simulator’ gibi uygulamalardan destek almaktadırlar. RIZZ.AI isimli uygulamayı kullanan kişiler, günlük 0,99 dolar karşılığında kişinin çeşitli senoryolar yaşamasına yardımcı oluyor. Uygulamyı kullanan kişi birden fazla senoryanun yaratıldığı simülasyon bir evrende partner deneyimi yaşıyor. 

Insider’ın aktardığına göre, uygulama, kullanıcılarına, söz konusu kurgu karakterlerle konuşma talimatları veriyor, örneğin “Gidip ona birlikte kahve içip içemeyeceğiniz sor” gibi talimatlarda bulunuyor. Uygulamada bir de ‘Rizz Notu’ isimli bir bölüm bulunuyor. Bu not bölümü sayesinde kullanıcı simülasyon evreninde ne kadar başarılı olduğunu görebiliyır. Ayrıca, hangi noktaları geliştirebilecekleri konusunda da öneriler yer alıyor. Uygulamaya daha uzun vadeli olarak üye olmak da mümkün.

Apple kulaklıklarının yeni özelliği gündem oldu Apple kulaklıklarının yeni özelliği gündem oldu

Çinli gençlerin kullandığı bir diğer uygulama ise Hong Hong Simulator. Bu uygulamada ise sinirli partnerlere karşı kullanıcıların nasıl bir tutum sergilemsi gerektiğine odaklanıyor. Uygulamda çeşitli senaryolar gerçekleşiyor ve kullanıcının bu durumlar karşısında partnerini nasıl sakinleştirmesi gerektiği öğretiliyor. 

Buna karşılık bazı kullanıcılar ise yapay zekadan alınan yardımı bir adım daha öteye taşıyarak doğrudan yapay zeka sohbet robotlarıyla ilişki yaşadıklarını iddia ediyor. Bu robotların arasında ‘Şimdi Herhangi Bir Şey Yap’ (DAN) gibi ChatGPT sohbet robotları da bulunuyor. DAN, 7/24 flörtleşip duygusal destek sağlayabiliyor. DAN ile ilişkisi olduğunu söyleyen Lisa isimli bir kadının, Çin’in Instagram benzeri Xiaohongshu uygulamasında 900 bini aşkın takipçisi bulunuyor.