Gündem

Yalçın Bayer CHP tüzük kurultayına ışık tuttu! (2)

Yalçın Bayer CHP'de gerçekleştirilecek tüzük kurultayı ile ilgili ikinci yazısını yayınladı. Bayer, "CHP’de neler oluyor demiştik. Şimdi başlıktaki ifadeyi cevaplayalım: Her an olabilir." dedi.

Abone Ol

Gazeteci Yazar Yalçın Bayer Hürriyet'te kaleme aldığı yazısında CHP'de gerçekleştirilecek olan tüzük kurultayı ile ilgili görüşlerini aktardığı ikinci yazısını yayınladı.

Bayer yayınladığı ikinci yazısında, "CHP’de neler oluyor demiştik. Şimdi başlıktaki ifadeyi cevaplayalım: Her an olabilir.

Şartlara bağlı. Özgür Özel de güvenoyu isteyebilir. Kemal Kılıçdaroğlu eline imza kartonu alıp dolaşmaz. Ama izliyor. CHP’de başka tartışılan bir konu PM ve MYK. Delegeler il başkanlarının PM üyesi olmasını, il başkanlığı makamının tasfiyesi olarak nitelendiriyor. Mevcut PM üyeleri, kurultay delegelerinden çok az oy alarak seçildi. En çok oy alan 1400 delegenin 580 oyunu alan Gökan Zeybek. 1400 delegenin 300 oyu ile kadın ve genç kotasından PM üyesi olan isimler var. Yani Faik Öztrak’ın 1300 oy ile seçildiğini hatırlarsak mevcut PM üyelerinin tamamının delegenin salt çoğunluğuna ulaşmadan seçildiğini görürsünüz.

Kurultay delegelerinin, tüzük taslağını bir hafta önceden görüp üzerinde görüş belirtmek istediğini hatırlatalım." değerlendirmesinde bulundu.