Palamudu kıskandı, tezgâha ilk kez bu kadar erken geldi! Kilosu 200 TL'den satılıyor... Palamudu kıskandı, tezgâha ilk kez bu kadar erken geldi! Kilosu 200 TL'den satılıyor...

Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK) tarafından yürütülen incelemelerde, ilk aşamada tespit edilen 800 kişinin aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaptığı, lüks araçlara bindiği ve lüks tüketimde bulunduğu, ancak hiçbir gelir beyan etmediği ve vergi mükellefi olmadığı ortaya çıktı. Bazı kişilerin aylık harcamalarının ise 10 milyon lirayı geçtiği belirlendi. Bu harcamalar üzerinde detaylı incelemeler yapılacak ve gelirlerin kaynağı tespit edilerek vergilendirilmesi sağlanacak.

"Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; VDK, müşterilerini IBAN üzerinden ödemeye yönlendiren ve bu işlem karşılığında fiş veya fatura kesmeyen işletmeleri de inceleme altına aldı. İncelemeler kapsamında IBAN hesabı sahiplerine vergi müfettişleri tarafından gelir kaynağının detaylı bir şekilde araştırılması için sorular yöneltiliyor. İlk bulgulara göre, IBAN hesapları aracılığıyla başkası adına tahsilat yapılmasına aracılık edenlerin genellikle şirket ortakları, çalışanları veya mükellef yakınları olduğu belirlendi. Ayrıca, e-Ticaret gibi sektörlerde sıkça kullanılan 'mail order' yöntemi üzerinde de detaylı incelemeler yürütülüyor. Bu yöntemle yapılan tahsilatların vergisel riskler taşıdığı vurgulandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti artırmak ve kayıt dışılığı azaltmak için yapılan çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirterek, 'Aylık harcamaları 5 milyon TL’nin üzerinde olup hiç gelir beyan etmeyen kişileri gerçek kazançları üzerinden vergilendirmek üzere denetim altına alıyoruz. IBAN veya 'mail order' yöntemiyle ödeme yaparak vergi ödemeyen işletmeler de inceleniyor. Vergi kayıp ve kaçağına yol açarak haksız kazanç elde edenlerin ve haksız rekabet oluşturanların takibini sürdüreceğiz' açıklamasında bulundu."