Gündem

Vahşice katledilen Narin'in boynundaki kanamanın nedeni belli oldu

Narin Güran'ın histopatoloji raporu çıktı. Narin'in bedeninde çürüme ve sıvılaşma tespit edildi. Ayrıca, Narin'in boynunda kanama olduğu belirlendi.

Abone Ol

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cesedinin, 19 gün sonra bir dere yatağında bulunması üzerine başlatılan soruşturma sürüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, Narin'in otomobilinde DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran'ın da aralarında bulunduğu birçok aile üyesi tutuklandı.

HİSTOPATOLOJİ RAPORU AÇIKLANDI

Habertürk muhabiri Mustafa Şeker'in edindiği bilgilere göre, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu Patoloji birimi tarafından hazırlanan histopatoloji raporunda, Narin’in bedeninde birçok bölgede çürüme ve sıvılaşma tespit edildiği belirtildi. Raporda dikkat çeken bir diğer bulgu ise Narin’in boyun bölgesinde ortaya çıkan kanama.

NARİN'İ BOĞDULAR MI?

Adli Tıp ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Sadık Toprak, Narin’in boynunda bulunan kanamanın, boğulma sonucu oluştuğunu ifade etti. Toprak, "Muhtemelen elle boğulduğunu düşünüyorum. Bu tür çocuk ölümlerinde katil genellikle ellerini kullanır çünkü karşısındaki çocuk güçsüzdür" dedi.

NARİN NEDERE ÖLDÜRÜLDÜ?

Narin’e ait DNA izlerinin, amca Salim Güran’ın ellerinde ve aracın içinde bulunması, cinayetin bu araçta işlenmiş olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Ayrıca, Salim’in Narin’i araca yakın bir yerde öldürüp, battaniyeye sararak araca koyduğu da düşünülen senaryolar arasında.

ADLİ TIP KURUMU'NDA DETAYLI İNCELEMELER SÜRÜYOR

Narin’in histopatoloji raporu İstanbul Adli Tıp Kurumu Otopsi bölümüne gönderildi. İstanbul'da, Narin'in cansız bedeninden alınan 91 ayrı bulgunun detaylı incelemesi devam ediyor ve önümüzdeki hafta kapsamlı adli tıp raporunun tamamlanması bekleniyor.