Ekonomi

Üretici isyan etti! Çiftçilerden birlik çağrısı...

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir süredir satamadıkları domateslerden şikayetçi olan çiftçiler traktörleriyle İzmir Yolu'nu kapattı.

Abone Ol

Karacabey'den ve çevre illerden de eyleme katılan çiftçiler, hükümetin tarım politikalarını eleştirmek üzere eylem gerçekleştiriyor. Jandarma ve çevik kuvvet ekiplerinin engellemeye çalıştığı üreticiler, "Çiftçiye uzanan eller kırılsın", "Hükümet istifa", "Çiftçi mahsulüne sahip çık" şeklinde sloganlar attı. Öte yandan  Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir ile Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ortak yaptıkları kısa açıklamada şu ifadeleri kullandı; 

SIKINTILARLA BOĞUŞUYORUZ’

Açıklamada “Çiftçinin durumu ortada. Her geçen yıl çok sayıda sıkıntılarla boğuşan üreticilerimiz, hükümetten ve sanayiciden bekledikleri desteği de göremiyor. Tarımla ilgili planlamalar 1 yıl önceden yapılmalı ki kimse mağdur olmasın. Örneğin, geçen yıl buğdaya, arpaya ve mısıra verilen devletin açıkladığı fiyatların oldukça düşük kalması, ülke genelinde herkesi sebze üretimine yöneltmiştir. Bu durum sıkıntıları da beraberinde getirmiştir. O nedenle çiftçi yalnızlığa itilmemeli. ‘Milletin Efendisi’ olarak bizler hakkımızı aramak, sorunlarımızı tüm ülke kamuoyuyla paylaşmak adına eylem kararı aldık. Çiftçimizin sesini duyurana dek, sorunlarımıza çözüm buluna dek mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Tüm bölge çiftçimizi, Perşembe günü saat 10.00’da TİGEM önünde düzenleyeceğimiz eyleme traktörleriyle birlikte davet ediyoruz.ifadelerine yer verildi.