Gündem

Ümit Özdağ'dan Sağlık Bakanı açıklaması: Bana mesaj attı

Yenidoğan çetesi skandalının ardından Sağlık Bakanı Memişoğlu'nu istifaya davet eden Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Memişoğlu'nun kendisine ulaştığını ve "Neden istifamı istiyorsunuz? Soruşturmayı ben açtım" dediğini açıkladı.

Abone Ol

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partililerle birlikte bugün saat 17.00'de İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde yenidoğan çetesi hakkında bir basın açıklaması yaptı. Özdağ, açıklamasında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya çağırdı ve bakanın kendisine ulaştığını söyledi.

Özdağ, konuyla ilgili SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'e yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı ile aralarında geçen diyaloğu şu sözlerle aktardı: "Sosyal medya üzerinden biraz önce paylaştım açıklamayı. Sağlık Bakanı'nı istifaya çağırdım. Aslında dün akşam bir kampanya başlattık X'te 'Sağlık Bakanı istifa' diye. Bunun üzerine Sağlık Bakanı, WhatsApp'tan bana ulaştı. Soruşturmayla ilgili bir belge yolladı. 'Neden istifamı istiyorsunuz? Soruşturmayı ben açtım' dedi. 'Aslında haklısınız. Enerji Bakanı'nın istifasını istememiz lazımdı bu hususta. Şaka gibi.'"

'SORUMLU KİM? SAĞLIK BAKANI'

Özdağ, çetenin dehşet verici boyutlara ulaştığını belirterek, "Öyle bir çete ki bu, rezil ötesi. Annelerin, babaların yazdıklarını okuyorsunuz, çıldırmamak işten değil. Bütün bunlar olurken bir sorumlu olması lazım, bir siyasi sorumlu. Kim bu siyasi sorumlu? Dışişleri Bakanı değil, İçişleri Bakanı değil, Adalet Bakanı değil, Enerji Bakanı değil. Kim kardeşim? Sağlık Bakanı. Bundan önceki de sorumlu. Çünkü, bu yeni başlamış bir şey değil.” dedi.

İstanbul’daki çete yapılanmasına dikkat çeken Ümit Özdağ, "İstanbul’da 10 büyük çetenin bin tetikçisi olduğunu tespit ettik. Bunların yaşları 15-25 arasında. Çoğu Diyarbakır ve Bingöllü. Uyuşturucu bağımlısı ve onlara çok fazla para vermiyorlar. Uyuşturucuya bağlıyorlar, bir daire kiralıyorlar, beş altı tanesi birden kalıyor. Motosikletliler genellikle ve çok rahat silah kullanıyorlar, çok rahat adam öldürüyorlar, çok rahat tarama yapıyorlar." ifadelerini kullandı.