Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, küresel çapta yaşanan Microsoft krizinin neden olduğu teknik aksaklıklar sonucu bazı seferlerin iptal edileceğini uyurdu.

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan sorunlar dünya genelinde onlarca sektördeki hizmetlerin aksamasına ve durdurulmasına yol açtı.

Bu yüzden ulaştırma, bankacılık, ödeme cihazları, havalimanlarındaki check-in sistemleri, süpermarketlerdeki kasaların işletim sistemleri, benzin istasyonlarındaki pompalar ve diğer birçok alanda sistemlerde hata uyarısı alındığı ve sistemlerin kullanılamaz durumda olduğu kaydedildi.

Sefer ve rezervasyon işlemlerinin etkilendiği Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada;

"Değerli yolcularımız, Dünyada farklı sektörlerden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı problemin çözümü doğrultusunda operasyon yoğunluğumuzu düşürmek için çalışmalar yapmaktayız. Uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferler iptal edilecek olup, uçuşlarımız en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönecektir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz." ifadeleri kullanıldı.

SORUNU GİDERMEK İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Daha önce yapılan açıklamalarda teknik hataların giderilmeye çalışıldığı söylenmişti. Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya üstün, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

İsrail'in saldırılarından sonra Nasrallah'tan açıklama: Bu bir savaş suçudur İsrail'in saldırılarından sonra Nasrallah'tan açıklama: Bu bir savaş suçudur

"Dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır.

Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz."

İşte Yahya Üstün'ün açıklaması: