Yüzbinlerce emekli vatandaş emekli maaşı ile ilgili bu soruların yanıtlarını merak ediyor. Emekliler haricinde, emekli yakınları da bu soruların yanıtlarını arama motorları üzerinden aratıyor. 4a emekli maaşı ne kadar oldu? Temmuzda ne kadar zam gelecek? 4a emekli maaşı neye göre yatar? Bu sorular ve soruların yanıtları haberde yer alıyor. SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisi dikkat. Emekli maaşı ödeme tarihleri burada bulunuyor. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

4a emekli maaşı ne kadar oldu 2024?

Gram, çeyrek, yarım altın kaç lira? 16 Eylül altın fiyatları... Gram, çeyrek, yarım altın kaç lira? 16 Eylül altın fiyatları...

4A Emekli Maaşı Ne Kadar Oldu 2024?

2024 senesinin ocak ayı itibariyle SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisine %49,25 oranında zam yapıldı, en düşük emekli maaşı ise 10 bin TL olarak belirlendi..

4a emekli maaşı neye göre yatar?

4A Emekli Maaşı Neye Göre Yatar?

SSK emeklileri, tahsis numaralarının son hanesine göre maaş alıyor. Son rakamı 9 olan emekliler her ayın 17'sinde; 7 olanlar 18'inde; 5 olanlar 19'unda; 3 olanlar 20'sinde ve 1 olanlar ise her ayın 21'inde emekli maaşı almaya hak kazanıyor.

Temmuzda ne kadar zam gelecek 2024?

Temmuzda Ne Kadar Zam Gelecek 2024?

2024 Temmuz döneminde memurlara yüzde 10 zam verilmesi toplu sözleşmede kararlaştırıldı. Bundan ötürü 2024 senesinin Temmuz döneminde hem çalışan hem de emekli memurlara yüzde 12 enflasyon farkı ve yüzde 10 zam olmak üzere toplam yüzde 22 oranında zam yapılması öngörülüyor. Fakat henüz zam ile ilgili yetkili kişilerden net bir açıklama yapılmış bulunmuyor.

Emekli maaşına refah payı gelir mi sorusuna ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir çalışma olmadığını iletti.

En düşük emekli maaşı beklentisi hakkında Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz aşağıdaki ifadeleri kullandı:

"%25,81 olarak beklenen 6 aylık enflasyon farkı üzerinden hesapladığımızda en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12.581 TL’ye çıkacaktır. Ancak bunun için bir yasal düzenleme gerektiğini vurgulamak isterim.”

Emeklileri ilgilenden emekli maaşı hakkında haberin ayrıntıları bu şekildedir. Emekli maaşı hakkında bir gelişme olduğunda PolemikHaber'i takip edip yeni gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.