Genel

TEMA Vakfı, Ankara Valiliği’nin “ÇED gerekli değildir” kararına dava açtı

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde başlatılmak istenen kömür madeni projesi için Ankara Valiliği’nin verdiği “ÇED Gerekli Değildir” kararına dava açtı.

Abone Ol

TEMA Vakfı Ankara Temsilcisi Nevzat Özer, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'nın Gölbaşı ilçesi Kırıklı Mahallesi’nde başlatılmak istenen, tarım topraklarını, suyu, geleneksel köy yaşamını geri gelmemek üzere yok edecek kömür madeni projesiyle ilgili Ankara Valiliği’nin verdiği  "ÇED Gerekli Değildir” kararına karşı dava açtıklarını bildirdi.

Kırıklı Mahallesi'ndeki buluntuların ve Galatlardan kalan kalıntıların, en 3 bin yıldır bu topraklarda tarım yapıldığını gösterdiğini ifade eden Özer, "Buğday, arpa, nohut yetiştiriliyor. Proje alanı 13 bin dekarlık köy arazisinin 11 bin dekarını kapsıyor. Tarım ve hayvancılık tamamen bitecek. Sular kuruyacak. Yer altı ve yerüstü su kaynakları kaybedilecek, maden köyü susuzlaştıracak, su kalitesini ağır metallerle bozarak kullanılmaz hale getirecek" ifadelerini kullandı.