Telefon almak isteyenler için kötü haber: Elektronik cihaz fiyatlarının yakında artması bekleniyor. Çinli tedarikçilere dayandırılan bir rapora göre, tüm elektronik cihazların fiyatlarının yüzde 10-20 oranında artabileceği belirtiliyor. Bu artış, özellikle çip kullanan tüm cihazları etkileyecek.

DigiTimes tarafından paylaşılan bilgilere göre, Çinli firmalar tedarik ettikleri ürünler için fiyatlarını artıracaklarını duyurdu. Bu artışın nedeni ise ürünlerde kullanılan altın, bakır gibi metallerin maliyetlerindeki yükselişler.

Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretleri fahiş zam! Sürücüler isyan etti Avrasya Tüneli'nde geçiş ücretleri fahiş zam! Sürücüler isyan etti

Telefonlar ve bilgisayarlar gibi elektronik cihazların yanı sıra, çip kullanan her türlü cihazın fiyatlarında artış bekleniyor. Üreticiler ve markalar da artan maliyetler nedeniyle ürünlerini daha yüksek fiyatlara satmak zorunda kalabilirler. Sonuç olarak, tüketicilerin birçok donanım ürünü için daha fazla ödeme yapması muhtemel.Elektronik cihaz fiyatları uçuşa geçecek! Telefon alacaklar acele etsin…

Çinli tedarikçilere dayandırılan rapora göre, tüm elektronik cihazların fiyatları pik yapacak.

Son yıllarda döviz kurundaki yükseliş ve artan maliyetler başta telefon olmak üzere tüm elektronik cihaz fiyatlarını zirveye taşıdı.

Ancak bununla da sınırlı kalmayacak, fiyatlar pik yapacak.

Webtekno.com'da yer alan habere göre, sektörden paylaştığı doğru bilgiler ile tanınan DigiTimes, elektronik cihazlara zam yapılabileceğini ifade etti.

ÇİP KULLANILAN TÜM CİHAZLARA ZAM GELECEK

Edinilen bilgilere göre Çinli Firmalar, tedarik yaptıkları firmalara fiyatlarının genel olarak yüzde 10-20 oranında artırılacağını bildirirken artışın hemen uygulanmaya başlayacağı bilgisini de verildi. Bu gelişme de ilerleyen dönemlerde yalnızca telefon ve bilgisayar gibi elektronik aletler değil, çip kullanılan tüm cihazların fiyatının artacağını gösteriyor.

ARTIŞIN SEBEBİ ALTIN VE BAKIR

Artışın nedeni ise ürünlerde kullanılan altın, bakır gibi metallerin maliyetindeki artışlar. Raporda Yaxin Microelectronics ile diğer ismi çok bilinmeyen firmalardan söz ediliyor. Bu firmalar çok tanınmıyor olsa da donanım üreticisinin satın aldığı parçaların tedarikini yapıyorlar.

ÜRÜNLERDE KULLANILAN BİRÇOK DONANIMIN FİYATI ARTACAK

Fiyatlardaki artışla birlikte üreticiler, markalar ve firmalar ürünleri için daha fazla para ödemek zorunda kalacak. Buna bağlı olarak da bu maliyet tüketicilere de yansıtılacak ve birçok donanımın fiyatı artacak.