TBMM Genel Kurulu, sokak hayvanlarının uyutulmasına ilişkin düzenlemeler içeren 17 maddelik ‘Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri bugün 14.00’te başlayacak. Teklifin, yarın geceye kadar devam etmesi öngörülen görüşmelerine CHP grubu tam kadro katılmaya hazırlanırken, yaşam hakkı savunucuları da Ankara Anıtpark’ta aralıksız eylem yapacak.

Kaplan davasında yeni gelişme: HTS kayıtları yeniden incelenecek Kaplan davasında yeni gelişme: HTS kayıtları yeniden incelenecek

Vergi paketine ilişkin kanun teklifi görüşmelerini dün gece tamamlayan TBMM Genel Kurulu, bugün sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine geçecek.

Teklifin hazırlığı aşamasında kamuoyunda başlayan ve komisyon görüşmeleri sırasında kavgalara yol açan tartışmalar ve protestolar devam ediyor. TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelere CHP milletvekilleri tam kadro katılmaya hazırlanıyor. CHP grubundan milletvekillerine gönderilen mesajda, “Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak gerekli direnci hep birlikte göstermek için bütün arkadaşlarımızın eksiksiz ve mazeretsiz genel kurula katılımı son derece önemlidir” ifadesi kullanıldı.

Sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinin de komisyonda olduğu gibi sert tartışmalarla geçmesi bekleniyor.