Genel

Tarihi köprüye isimlerine yazdılar: 1.5 milyon lira ceza ile karşı karşıya kaldılar

Floransa'daki tarihi Ponte Vecchio köprüsüne isimlerini yazan iki Alman turist, "Kültürel mirasa zarar verme" suçundan 40 bin euro'ya kadar para cezası ile karşı karşıya.

Abone Ol

İtalya'nın Floransa şehrinde bulunan tarihi Ponte Vecchio köprüsüne isimlerini yazan iki Alman turist, 40 bin euro'ya kadar para cezası ile karşı karşıya. Floransa'nın önemli simgelerinden biri olan köprü, İkinci Dünya Savaşı sırasında bile zarar görmeden korunmuştu. Ancak, geçtiğimiz Pazartesi günü, 21 ve 23 yaşlarındaki iki turist köprüye siyah keçeli kalemle isimlerini yazarken polis tarafından yakalanarak karakola götürüldü.

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın aktardığına göre, Floransa Belediyesi, bu iki turistin "Kültürel mirasa zarar verme" suçundan 40 bin euro (yaklaşık 1.5 milyon TL) kadar ceza alabileceğini belirtti. İtalya, tarihi mekanlara zarar verilmesini önlemek amacıyla, iklim aktivistlerinin eylemleri sonrası yüksek idari para cezaları içeren bir yasayı yürürlüğe koymuştu. Ocak ayında yürürlüğe giren yasa, tarihi yapılara ciddi zarar verenlere 20 bin ila 60 bin euro arasında, daha hafif zararlar için ise 10 bin ila 40 bin euro arasında para cezası öngörüyor.

Floransa Belediyesi, bu tür vandallıklara karşı sert bir duruş sergilemek istiyor. Şehirdeki anıtlara ve kültürel değerlere saygı gösterilmesi gerektiğini belirten belediyenin güvenlikten sorumlu yetkilisi Andrea Giorgio, olayda caydırıcı bir ceza verilmesinin önemini vurguladı. 1345 yılında inşa edilen Ponte Vecchio köprüsü şu anda 2 milyon euro değerinde bir restorasyon sürecinden geçiyor. Geçtiğimiz yıl da bir grup Alman turist Vassari Koridoru’na grafiti yapmış ve Palazzo Vecchio’ya iklim eylemcileri tarafından boya dökülmüştü.