Gündem

Tahliye olan Dilruba'dan ilk açıklama: Söylediklerimin arkasındayım

Sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, serbest bırakıldıktan sonra verdiği röportajın doğruluğunun kanıtlandığını belirterek, eleştirinin herkesin hakkı olduğunu söyledi.

Abone Ol

İzmir'de verdiği sokak röportajında sarf ettiği sözler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, cezaevine gönderilmişti.

Dün gece saatlerinde serbest bırakılan Kayserilioğlu, günler sonra ailesiyle buluştu ve tahliyesinin ardından Halk TV muhabiri Yağmur Beril Varol'a açıklamalarda bulundu.

'BELDEN AŞAĞI KONUŞTU'

Kayserilioğlu, "İlerleyen süreçte verdiğim röportajın doğruluğu kanıtlanmış oldu. Süreç böyle oldu aslında ben bir şey yapmadım. Benim gibi aynı dertten mustarip” ifadelerini kullandı.

Durumunun daha ağır olanlar arasında yer aldığını belirten Kayserilioğlu, “Küfür hakaret etti diyenler bana daha ağır küfretti, belden aşağı konuştu” şeklinde konuştu.

'BU İLK DEĞİL SON DA OLAMAYACAK'

Kişiye, kuruluşa ya da şahsa yönelik bir ifadesi olmadığını vurgulayan Kayserilioğlu, “Eleştiri herkesin hakkıdır. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyeceğiz. Bu bir suç teşkil etmemeli. Söylediklerimin arkasındayım. Bu ilk değil, son da olmayacak. Ama dileğim son olması” dedi.