Ordu Tabip Odası Başkanı Ömer Ufkun Yıldırım dikkat çeken açıklamalar yaptı. Yıldırım, sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunları anlattı.

"KİMSE AİLE HEKİMİ OLMAK İSTEMİYOR"

Aile hekimliğine olan ilgisizliği aktaran Yıldırım ciddi eksiklikler olduğunu söyledi. Yıldırım, Ordu'daki aile sağlığı çalışanı eksikliğinin yüzde 20'lere ulaştığını açıkladı. Dolayısıyla Tabip Odası Başkanı kentte kimsenin bu pozisyonları tercih etmek istemediğini dile getirdi.

Ömer Ufkun Yıldırım, aile hekimliği sisteminin her geçen gün kan kaybettiğini ifade etti. Yıldırım ayrıca "Doğru sonuçlar için sahanın dinamiklerine hakim temsilcilerle hareket etmek ve istişare yapmak gerektiğini" sözlerini kullandı.

Maymun çiçeği 'yeni Covid' olabilir mi, iki hastalık arasındaki farklar neler? Maymun çiçeği 'yeni Covid' olabilir mi, iki hastalık arasındaki farklar neler?

Yıldırım, "Sadece hastane yapmakla sorunların üstesinden gelinemeyeceğini, kurumların layıkıyla ve adil şekilde yönetilmesi, hekim ve sağlık çalışanlarının memnuniyetinin sağlanması gerektiğini" vurguladı.

(Cumhuriyet)