Süper Lig'de 10. hafta, büyük bir karşılaşma ile sona erecek. Haftanın son mücadelesinde Galatasaray, RAMS Park'ta Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Okan Buruk ameliyata alındı Okan Buruk ameliyata alındı

Son iki sezonda toplamda 24. kez şampiyonluk sevinci yaşayan Okan Buruk'un öğrencileri, bu sezon da etkileyici bir başlangıç yaptı. Oynadıkları 9 maçın 8'ini kazanan ve 1'inde berabere kalan sarı-kırmızılılar, toplamda 25 puan topladı. Namağlup bir şekilde liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, derbide de bu unvanını korumak için mücadele edecek.

Ligin yenilgisiz iki takımı olan Galatasaray ve Beşiktaş’ın mücadelesinde, siyah-beyazlı ekip geride kalan haftalarda 6 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 20 puanla 3. sırada bulunuyor. Beşiktaş, 1 haftayı bay geçerek bu maça hazırlanıyor.

GALATASARAY'DA JAKOBS YOK

Galatasaray'ın Senegalli sol beki Ismail Jakobs, yarınki derbide sahaya çıkamayacak. Ligin 9. haftasında deplasmanda Onvo Antalyaspor ile yapılan müsabakada sakatlanan Jakobs, henüz takımla çalışmalara başlamadı. Bir süre daha sahalardan uzak kalacak Jakobs, derbide takımdaki yerini alamayacak.

BEŞİKTAŞ'TA 3 İSMİN DURUMU AÇIKLANMADI

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan 3 önemli ismin derbide forma giyip giyemeyeceği henüz netlik kazanmadı. Tedavileri devam eden Mert Günok, Gabriel Paulista ve Milot Rashica'nın durumu bugün yapılacak incelemeler sonrası belli olacak. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ve sağlık ekibinin yapacağı değerlendirme sonrasında üç oyuncunun oynayıp oynamayacaklarına karar verilecek.