Ekonomi

Suçun belgesi ortaya çıktı: Dolandırarak kazandıkları paralarla poz verdi

Enver Çevik ve Nureddin Çevik kardeşlerin tahtacısı olarak bilinen Hasan Meşe, borsada ‘manipülasyon ve mal pazarlama’ karşılığında Enver Çevik ve Nureddin Çevik’ten aldığı komisyonlarla fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı.

Abone Ol

Borsa dünyasında şok etkisi yaratan skandal, ünlü manipülatör Hasan Meşe ve Çevik kardeşler etrafında dönen bir dolandırıcılık ağıyla ortaya çıktı. Zorlu Center’daki ofislerinde, yüzde 15 komisyon karşılığı hisse manipülasyonu yapan Enver Çevik ve Nureddin Çevik'in tahtacısı olarak bilinen Hasan Meşe’nin, Odaş Elektrik (ODAS) ve Çan2 Termik Santral (CANTE) hisselerinde büyük manipülasyon gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

SPK’DAN AĞIR CEZALAR GELİYOR

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hasan Meşe’nin yatırımcıları dolandırdığı gerekçesiyle hakkında 6 ay işlem yasağı getirmişti. Ayrıca, Avod, Martı Gayrimenkul ve Adese hisselerinde yapılan piyasa dolandırıcılığı nedeniyle Meşe ve ekibi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu. SPK’nın bülteninde, bu kişilerin Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107/2’inci maddesi gereğince yargılanacağı ve 3 ila 5 yıl arasında hapis cezasıyla karşı karşıya kalacakları belirtiliyor.

KÜÇÜK YATIRIMCILAR MAĞDUR

Yapılan dolandırıcılık operasyonları sonucunda birçok küçük yatırımcı büyük zarar ederken, Hasan Meşe ve çevresi kazandıkları paralarla sosyal medyada gösteriş yapmaktan geri durmadı. Özellikle, sosyal medya platformu X ve Telegram üzerinden patronla anlaşmalı hisse satışı yapan Meşe, Anadolu insanını kandırarak haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor.

MANİPÜLATÖRLERİN PİYASAYA VERDİĞİ ZARAR BÜYÜK

SPK’dan defalarca ceza alan Hasan Meşe ve grubunun borsada yaptıkları manipülasyonlar sadece yatırımcıları değil, piyasanın güvenilirliğini de derinden sarsıyor. Porsche’li dolandırıcı olarak bilinen Meşe ve ekibi, kazandıkları paralarla lüks yaşamlarına devam ederken, manipülatörler yüzünden yatırımcıların büyük kayıplar yaşadığı ve bazı yatırımcıların intihar ettiği bildiriliyor.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun aldığı bu kararlar, piyasa güvenliğini artırmak için atılan önemli adımlardan biri olarak görülüyor.

Kaynak: Ekonomi Manşet