Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle TBMM Başkanlığı'na dilekçe verdi. Soylu, "hakkında yapılan karalama ve iftiralarla hukuk zemininde mücadele etmenin zaruri hale geldiğini" belirterek, dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması, yalnızca Genel Kurul'da kabul edilmesi durumunda mümkün olabilir. Ancak, Meclis Başkanlığı ve AK Parti'nin bu konuda bir gündemlerinin olmadığı bildirildi.

Lübnan'da bir dizi patlama daha Lübnan'da bir dizi patlama daha

İktidar kulislerinde, Soylu’nun başvurusu hakkında şu yorumlar yapıldı: "Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe verdi, ancak hakkında Meclis’te bir fezleke bulunmuyor. Bu nedenle işlem gerektiren bir durum yok. Soylu, bu başvuruyla 'Hakkımda birçok iddiada bulunuyorsunuz. Savcılık orada. Elinizde ne varsa soruşturma başlatın. Fezleke gelsin. Ben de milletvekili olarak dokunulmazlığımın kaldırılması için dilekçe veriyorum' diyor. Bir fezleke gelirse bu başvuru değerlendirilebilir."