Gündem

Soruları yanıtlamak istemeyen Milli Eğitim Bakanı Tekin, arka kapıdan kaçtı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Halk TV Muhabiri Ayşegül Altın'ın sorularını yanıtlamamak için konuşmasının ardından arka kapıdan kaçtı.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının e-devlet üzerinden açıklanıp, geri çekildiği iddia edildi. Türkiye'de birçok okulda da temizlik personeli olmadığı, velilerin okulu temizlediği iddia ediliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı da bugün (20 Eylül) Türkiye Basketbol Federasyonu ile protokol imzaladı. Halk TV Muhabiri Ayşegül Altın, bakana iddiaları sormak istedi.

ARKA KAPIDAN KOŞA KOŞA KAÇTI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in protokoldeki konuşmasının ardından kürsüden indi. Tekin, soruları yanıtlamak yerine Altın'ın dahil olduğu gazeteci grubunu ittirip geçti. Tam anlamıyla bir koşturmaca yaşandı. Bakan gazetecilerden koşa koşa kaçtı.

Protokol imzalarının töreninin bitiminin ardında da Altın, Bakan Yusuf Tekin'i binanın önünde bekledi. Bakan gelmedi. Altın, bakanın arka kapıdan hızla çıktığını açıkladı.

Halk TV'de Buket Güler'in Haber Masası'na bağlanan Ayşegül Altın şunları anlattı:

"Milli Eğitim Bakanlığı Basketbol federasyonu ve Spor Bakanlığı bir protokol imzaladı. Onun için Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin buradaydı. Kürsüden indikten sonra biz gazeteciler olarak eğitimdeki sorunları sormak istedik. Hiçbirine cevap alamadık. Milli Eğitim Bakanı sadece bugün yaptığı gelme amacı olan basketbolla ilgili konuşmak istedi. Birkaç cümle de kurdu. Aslında sabırla bekledik cümlesini bitmesini. Israrla gazeteci arkadaşlarımla birlikte farklı farklı soruları sorduk ama sorularımızın aslında tamamlanmasını bile beklemedi. Biraz gergindi. Cümleler yarım kaldı. O nedenle cevap alamadık.

"BAKANIN ÇIKMASINI BEKLEDİK"

Ardından bir önceki yayında canlı yayında bağlandığımda aslında biz bu kapıda arkamda gördüğünüz sağımdaki kapıdan çıkmasını bekliyorduk ve ben o arada yayında eğitimle ilgili durumu anlatırken Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkması ve kalan sorularımızı aslında aynı soruları tekrar sormak istedik.

"BEKLEMEDİĞİMİZ BİR DURUM OLDU"

Çünkü soracağımız sorular Türkiye'nin büyük kesimini anneleri babaları ve öğrencileri öğretmenleri anne babanneleri dahi ilgilendiren sorulardı. Ama Milli Eğitim Bakanı bu kapıdan çıkmadı bir süre sonra danışmanlarından birisi Bakan gelince burayı açarsınız değil mi dedi ve biz orada aslında Bakanı beklerken ve bir pozisyon almaya çalışırken bakanın aracının arka tarafa gittiğini gördük. Hızla koşarak gittik ama bunu ekranlara yansıtamadık. Biraz beklemediğimiz bir durum oldu.

"BİR ANDA KAÇIP GİTTİ"

Arkaya koştuk binanın arkasına sağ tarafa koştuğumuzda Bakan'ın hızlı bir şekilde araca bindiğini ve bu alanın aslında bahçesindeyken bile ben aracı açıkçası çok hızlı bir şekilde ilerlediğini gördüm. Bakan ikinci kez soruları soracağımızı anladığı için bir anda kaçıp gitti.