Gündem

SOL Parti'den kapalı oturum tepkisi: Mesele İsrail değil

TBMM Genel Kurulu'ndaki 'İsrail' gündemli kapalı oturumu eleştiren SOL Parti'den yapılan açıklamada, "Hedef İsrail’e tavır almak değil, bu teyakkuz durumu içinde muhalefeti hizalamak, rejim karşısında el pençe divan bekletmektir" denildi.

Abone Ol

SOL Parti'nin sosyal medya hesabından yayımlanan açıklamada, "Bugün, TBMM’de kapalı İsrail oturumu gerçekleştirilecek. Erdoğan, Meclis açılış konuşmasından 'İsrail’in sonraki hedefi Türkiye' sözleriyle, bir teyakkuz durumunun kapısını araladı. Muhalefete de içinde yer verecek bir iç cephe tahkimatı Bahçeli’nin ellerinde sürdürüldü" ifadeleri kullanıldı.

'PLANIN İŞLEDİĞİ DE ORTADA'

"Hedef İsrail’e tavır almak değil, bu teyakkuz durumu içinde muhalefeti hizalamak, rejim karşısında el pençe divan bekletmektir" denilen açıklama, şunlar kaydedildi: "Uzatılan eller, ucuna anayasa yemi takılmış birlik oltaları, normalleşmeleri hepsi bunun içindir. Parlamentodaki muhalefet partilerine bakınca da bu planın işlediği de ortada!"

'İSRAİL'LE TİCARET DURDURULMALI'

"İsrail oturumu bu şovun bir parçasıdır. Yoksa, mesele İsrail’e tavır almaksa, açık oturum-kapalı oturum fark etmez yapılması gerekenler çok basit ve açıktır" denilen açıklamada, şunlar sıralandı:

"1- İsrail’in hava savunma sistemini aktive eden erken uyarı sinyallerini sağlayan Kürecik Radar Üssü başta, ülkemizdeki tüm NATO ve ABD üsleri kapatılmalıdır.

2-İsrail’le, her geçen gün artan ticaret durdurulmalı, tüm ulaşım, iletişim ve istihbarat imkanları ortadan kaldırılmalıdır."