Hukuk muhakemelerindeki gider avansı, tanıklık ve hakem tarifeleri Resmi Gazete'de Hukuk muhakemelerindeki gider avansı, tanıklık ve hakem tarifeleri Resmi Gazete'de

Sol Feminist Hareket tarafından yapılan açıklamada, “İnşa etmeyi düşlediğiniz siyasal İslamcı faşizm karşısında kadınlar var. Karanlığa teslim olmayacağız, karanlığa karşı ayaktayız” denildi.

Sol Feminist Hareket, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yarın 29 ilde alanlarda olacak. Sol Feminist Hareket üyesi kadınlar, saat: 16.00’da İstanbul’da Mecidiyeköy ve Ankara Kolej Meydanı’nda, İzmir’de ise saat 17.00’de Alsancak Eski Leman Kültür önünde toplanacak.

Sol Feminist Hareket tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bugün yapılan açıklama şöyle:

“Bu karanlığı kadınlar yırtacak; laik, özgür, eşit, şiddetsiz bir ülkeyi yeniden kuracak. Her güne erkekler tarafından katledilen, yüksekten düştü deyip öldürülen, şiddete uğrayan kadınların, istismar edilen çocukların, nefret suçlarına maruz kalan LGBTİ ’ların haberleriyle başlıyoruz. Münferit olduğuna, kadının kışkırttığına, bir anlık hezeyan olduğuna inanmamızı istiyorlar.

'İNŞA ETMEYİ DÜŞLEDİĞİNİZ SİYASAL İSLAMCI FAŞİZM KARŞISINDA KADINLAR VAR'

Karma eğitime yönelik hamlelerle, anayasa tartışmalarıyla, İstanbul Sözleşmesi’nin hukuksuzca feshedilmesiyle, 6284’e yapılan saldırıyla, medeni hukuku yok saymayla, fetvalarla iktidar bir karabasan gibi üzerimizde. Bu karanlık, kadın ve emek düşmanı, cinsiyetçi, ayrımcı, homofobik sömürü düzeninizin yarattığı her türlü şiddete karşı, kadınlar barikatın en önünde. İnşa etmeyi düşlediğiniz siyasal İslamcı faşizm karşısında kadınlar var. Karanlığa teslim olmayacağız, karanlığa karşı ayaktayız.”