Sinan Ateş davasında yeni karar! Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi Sinan Ateş davasında yeni karar! Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

Türkiye’de sayıları 10 milyonu bulan sığınmacılar ve kaçaklar ekonomik ve sosyal çok sayıda soruna neden oluyor. Sığınmacılara sağlanan kolaylıklar vatandaşların tepkisini çekiyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın geçen hafta sığınmacılarla ilgili yaptığı bir açıklama sosyal medyada yeniden gündem oldu.

"SIRA BEKLEMESİNLER DİYE ANLAŞMA YAPTIK"

Yerlikaya, katıldığı canlı yayında sığınmacıları ve yabancıların Göç İdaresi önünde uzun kuyruklar oluşturup beklememeleri için noterler ile anlaştıklarını söyledi. Yerlikaya, Göç İdaresi Başkanlığı ile Noterler Birliği arasında protokol imzalandığını belirterek “Göç idarelerinde kuyruklar olmayacak” dedi.

Bakan Yerlikaya ayrıca, YÖK ile imzalanan protokol kapsamında uluslararası öğrencilerin de il göç idaresi müdürlüklerine gitmeden, üniversitelerin öğrenci işleri aracılığıyla ikamet başvurusu yapabildiğini söyledi.