Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli isimli yeni müfredata uygun yeni ders kitaplarını yayınladı. 2024-2025 eğitim öğretim yılında her kademenin ilk sınıflarında uygulanmaya başlanacak yeni müfredatta dikkat çeken ayrıntılar yer aldı.

Erdoğan'dan siber saldırı açıklaması: Ne kadar hayati olduğunu gördük Erdoğan'dan siber saldırı açıklaması: Ne kadar hayati olduğunu gördük

ŞEHİR HASTANELERİ VE MİLLET BAHÇESİ REKLAMI

Cumhuriyet'ten Taylan Gülkanat'ın haberine göre, Türkçe 5’inci sınıf 2’nci ders kitabında bulunan bir kroki çiziminde; sağlık sisteminde yarattığı devasa maliyet ile sıklıkla gündem olan “hasta garantili” şehir hastanelerinin” reklamı yapıldı. Aynı ders kitabında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2018 yılında gerçekleştirilen genel seçimlerinden önce “seçim vaadi” olarak paylaştığı ve bir çoğu hâlâ tamamlanamamış millet bahçelerinin de reklamının yapıldığı fark edildi.

Thumbs B C C3B630E3B0F0D89D02D2A3E278Dd3F84

ERDOĞAN’IN OKUDUĞU ŞİİR DE KİTAPLARDA YER ALDI

Ayı ders kitabında şair ve yazar Bestami Yazgan’ın “Gülü İncitme Gönül” şiirinin de bulunması, dikkat çeken bir başka ayrıntı oldu. Söz konusu şiir 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilen AKP 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından okunmuştu. Erdoğan, 2019 yılında da Ordu’da partisinin aday tanıtım toplantısında da Bestami Yazgan’ın başka bir şiirini okumuştu.

(Cumhuriyet)