Instagram'ın Bilgi Teknolojileri Kurulu (BTK) tarafından önce erişime engellenip ardından "katalog suçlar" gerekçesiyle sekiz gün kapalı tutulmasının ardından, benzer bir sürecin Telegram için uygulanabileceği öne sürüldü.

İktidara yakın Sabah Gazetesi'nde Barış Şimşek imzasıyla yayımlanan haberde, “Telegram’a, BTK tarafından 'çocukların cinsel istismarı ve uyuşturucu temini' gibi katalog suçlar kapsamına giren içeriklerle ilgili bini aşkın uyarı yapıldığı fakat dikkate almadığı öğrenildi” ifadeleri kullanıldı.

"Kurallara uymazsa sıra Telegram’da! Pedofiliden uyuşturucuya yasadışı her şey var" başlıklı haberde, “Telegram’ın suç bataklığına dönüştüğü” iddia edilerek, “Telegram’da açılan kanallar aracılığıyla uyuşturucu, fuhuş, kumar ve pedofili videolarının serbestçe ticaretinin yapıldığı öğrenildi” denildi.

Habere göre BTK, "Türkiye'de herhangi bir temsilcisi olmaması nedeniyle" Telegram'ın İngiltere merkezine 1000'i aşkın bildirimde bulundu ancak yanıt alamadı. “Telegram’ın kısa sürede bu kanallar hakkında önlem almaması halinde kapatılmasının gündeme gelebileceği” belirtildi.

Lübnan'daki patlamalarda ölü sayısı arttı: 287 yaralının durumu kritik Lübnan'daki patlamalarda ölü sayısı arttı: 287 yaralının durumu kritik

Türkiye, yaklaşık 8 milyon aktif kullanıcısıyla Telegram'ı en fazla kullanan ülkeler arasında 10'uncu sırada yer alıyor. Telegram’ın dünya genelinde ise 1 milyar kullanıcısı bulunuyor.