Ekonomi

Şimşek'ten vergi paketi açıklaması: Dar gelirli vatandaşa yer yok

TBMM'ye sunulan yeni vergi paketine ilişkin açıklamada bulunan Şimşek, "Pakette, vergi adaletinin güçlendirilmesi, sermayeye yönelik vergi uygulamaları getirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması için düzenleme önerileri bulunuyor" dedi.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu vergi kanunları ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair teklif hakkında açıklamalarda bulundu. Şimşek, mali disiplini güçlendirecek adımların atılacağını belirtti.

Şimşek, yeni vergi paketinin 'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' prensibiyle hazırlandığını ifade ederek, “Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor” dedi.

Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

“Pakette, vergi adaletinin güçlendirilmesi, sermayeye yönelik vergi uygulamaları getirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması için düzenleme önerileri bulunuyor.

Çalışmalarımızı, Türkiye'de vergilendirilmemiş alan bırakılmaması amacıyla yürütmeye devam edeceğiz. Kayıt dışılıkla kararlı mücadele ve gönüllü uyumu artıracak, bu yolla mali disiplini güçlendirecek adımlar atacağız.”