1989 yılından bu yana ekranlarda yer alan ve televizyon dünyasının en uzun soluklu dizilerinden biri olan Simpsonlar 36. sezonuyla izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

Dizi, sıradan bir Amerikan ailesinin yaşamını merkezine alarak, Homer ve Marge çiftinin BartLisa ve Maggie adındaki çocuklarıyla yaşadığı komik ve bazen de düşündürücü olayları işliyor.

GELECEĞİ ÖNCEDEN NASIL BİLİYORLAR?

Simpsonlar, yıllar içinde gelecekte gerçekleşecek olayları önceden bilmesiyle dikkat çekti. 11 Eylül saldırıları, Donald Trump’ın başkanlık dönemi ve Covid pandemisi gibi olayların, çok öncesinden diziye konu olması izleyicileri şaşkına çevirdi.

YAPIMCI GERÇEĞİ AÇIKLADI

Dizinin sorumlu ismi Matt Selman, dizideki olayların gerçek hayatta yaşanması muhtemel senaryolar olduğunu vurguladı.People dergisine verdiği röportajda Selman, "Tarih ve matematik çalışarak bazı şeyleri tahmin etmenin zor olmadığını" belirtti.

Altın Portakal Film Festivali’nin gösterim takvimi açıklandı Altın Portakal Film Festivali’nin gösterim takvimi açıklandı

Selman, "Yeterince şey söylersek, bazıları gerçeklikle örtüşecektir ve bu da matematiğin bir parçasıdır. Eğer insanlığın geçmişteki hatalarını incelerseniz, gelecekteki benzer hataları tahmin edersiniz" ifadelerini kullandı.

DİZİYE AİT OLMAYAN KURGULARA TEPKİ GÖSTERDİ

Selman, hayranların diziye ait olmayan kurgu içerikler üretmesine de eleştiride bulundu. "Sahte görseller paylaşarak tahmin etmediğimiz şeyleri tahmin ettiğimizi söylemeleri beni gerçekten rahatsız ediyor" diyen Selman, kurgu videoların sinir bozucu olduğunu ifade etti."Tahminler sadece gerçek olayları öngördüğünde daha değerlidir; insanların bizim korkunç olayları öngördüğümüzü iddia etmeleri üzücü" diye ekledi.

TRUMP SALDIRISINI DA BİLMİŞTİ

Dizinin 1996 yılında yayınlanan "Lisa the Iconoclast" bölümü, geçtiğimiz aylarda Donald Trump’ın mitinginde uğradığı suikastı konu ediniyor.

Bu bölümde Lisa Simpson, ABD’nin kurucusu George Washington’un suikast düzenlemeye çalışan bir kişi olduğunu öğrenir ve halkı gerçeği anlatma çabasına girer.

Maymun çiçeği ve covid virüsünü de her iki virüs yayılmadan çok önce konu olarak işlemişti.